Kadına şiddete bir de bu yönden bakın
Türkiye günlerdir kadına yönelik şiddet ve kadın cinayeti olaylarını tartışırken, Sabah yazarı Mevlüt Tezel olayı farklı bir açıdan değerlendirdi. Son dönemde gençler arasında revaçta olan rap müziğe değinen Tezel, şiddet olaylarındaki artışta kadına yönelik küfür ve hakaret içerikli şarkıların etkisi olduğu görüşünü savundu. Tezel, "Özellikle bazı rapçiler kadını aşağılamayı, hakaret etmeyi 'cool' duruş sanıyorlar!" ifadesini kullandı.
Sabah yazarı Mevlüt Tezel, bugünkü yazısına "Kadına yapılan şiddet olaylarındaki artışa, özellikle rap şarkılarda geçen kadınlara yönelik aşağılama, hakaret ve küfür içerikli sözlerin de etkisi olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuyla başladı.
Khontkar'ın 'Sürtüğe Bak' ismini taşıyan şarkısına değinen Tezel, "Kadına karşı alenen aşağılama ve hakaret içeriyor." ifadesini kullandı.
"Khontkar, 'Trap Kont 2.5' albümünde ise bir şarkısının video klibini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi yayımlayıp, '7 Mart'ı dünya sürtükler günü ilan ediyorum' sözlerini kullanmış!" diyen Tezel, daha sonra Ben Fero'nun şarkısındaki küfürlü ifadeleri konuya örnek gösterdi.
Tezel, yazısının devamında şunları söyledi:
"Ben Fero da 'Yaylan' isimli şarkısında "Manitalar hayran s..m etti bayram. Veriyoruz ayar Fero iyi dayar" sözlerini kullanıyor.
Eskiye gidersek benim hatırladığım, Rânâ Alagöz'ün 'Dayak Cennetten Çıkma' ve Erkin Koray'ın 'Deli Kadın' gibi kadına şiddeti doğal gören şarkılar bile vardı!
Madem kadına şiddeti konuşuyoruz, tartışmayı daha geniş boyutlu ele alalım. Bu aynı zamanda bir kültür sorunu! Özellikle bazı rap'çiler kadını aşağılamayı, hakaret etmeyi 'cool' duruş sanıyorlar!"