Kapari Nedir? Nasıl tüketilir? Gebre Otu olarak bilinen Kapari hangi aylarda yetişir?
Kapari Nedir, nerede yetişir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Halk arasında Gebre otu, kedi tırnağı, karga kavunu olarak değişik isimlere sahip olan kapari'nin nerede yetiştiği de merak konusu oldu. Kapari hangi aylarda oluşur, faydaları nedir? İşte detaylar...
Kapari Nedir, nerede yetişir sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Halk arasında değişik adlara sahip olan ve Ağustos, Eylül aylarında yetişen Kapari'nin faydaları nelerdir? İşte detaylar...
KAPARİ NEDİR?
Ana vatanı Asya olarak bilinen bu şifalı bitki ülkemizde Ege ve Akdeniz bölgelerinde kendiliğinden tohum halinde yetişmektedir. Kısa boylu bir bitki türüdür. Yer bitkisi olarak da bilinmektedir. Genellikle turşusu ve reçeli yapılarak tüketilmektedir. Avrupa ülkelerinde daha çok baharat ve garnitür olarak kullanımı yapılmaktadır. Ayrıca gıda ve kozmetik sanayisinde de oldukça yaygın bir şekilde kullanımı yapılmaktadır. Kapari tüketmek sizi uzun süre tok tutar ve kilo vermenize yardımcı olan bir besindir.
KAPARİNİN ZARARLARI
•Şifa kaynağı olan bu besinin faydaları olduğu gibi zararları da bulunmaktadır. Bunlardan ilki hint hıyarı olarak bilinen kapari bitkisi taze olarak tüketilen bir bitki değildir. Bu nedenle işlenmiş olarak satın alınması önerilir. Aksi takdirde çiğ olarak, tüketildiği zaman zehirli olabilir.
•Gereğinden fazla tüketiminde aşırı derece susayabilirsiniz.
KAPARİNİN KALORİSİ VE BESİN DEĞERİ
Şifa deposu olan bu dikenli bitkinin turşu hali ile tüketiminde kalorisi; 9 gramı 2 kcal olarak bilinmektedir. Besin değeri ise; %54 karbonhidrat, % 24 protein, % 22 yağ içermektedir.
KAPARİ NASIL TÜKETİLİR?
Şifa kaynağı bu şirin dikenli bitki genellikle turşusu ve reçeli yapılarak tüketilmektedir. Ayrıca Balık, kırmızı et ve beyaz et yanında meze olarak da tüketimi yapılabilmektedir. Salatalarınızda veya pizzada da tüketimi oldukça yağındır.