Kardeş payı için çağrı! KADEM, Gazze için hayır çarşısını İstanbul'da açtı

KADEM FİLİSTİNLİ KADINLARIN SESİ OLUYOR

Milyonlarca Gazzeli'nin temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını, açlıktan ölen çocuklarının sayısının artığını dile getiren Kaya, zulme sessiz kalmamanın, tepki göstermenin, Gazze halkına maddi ve manevi destek olmanın artık tüm dünyanın insanlık vazifesi olduğunu kaydetti.

Kaya, Gazze'de insanlık ve savaş suçu işleyen İsrail'e karşı tepkilerini en güçlü şekilde ortaya koyduklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"11 Aralık'ta İsrail hükümeti ve ordu yetkilileri hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi nezdinde suç duyurusunda bulunduk. İsrail'in tüm eylemlerinin soykırım ve insanlığa karşı suçlar kapsamında savaş suçu olduğu için İsrail yetkililerinin yargılanmasını talep ettik. Birleşmiş Milletlerde düzenlediğimiz etkinlikte Filistinli kadınları gündeme taşıdık, panel düzenledik. Tüm dünyanın önünde Gazze'nin cesur kadınlarını anlattık. Yine New York'ta, Times Meydanı'nda Filistinli kadınların direnişini anlatan enstalasyon ve basın açıklamasından oluşan bir etkinlik gerçekleştirdik. Filistin için düzenlenen oturma eylemlerine, Büyük Filistin Mitingine katıldık."

Kadıköy buz kesti, Aslan dev derbide kükredi! Metin Arolat'ı dostları yalnız bırakmadı Süper Lig'de 2024-2025 sezonunun şampiyonu Galatasaray "F.Bahçe'nin penaltısı fiyasko! G.Saray kırmızı kart görmeliydi" Ludditler Haklı Mıydı? Jose Mourinho: Salakça bir cevap olarak görülecek ama...