Bilgisayar başında çalışanlar risk altında! Karpal tünel sendromu el ve parmaklarda ağrıyla başlıyor

DİYABET, OBEZİTE, ROMATİZMAL HASTALIKLAR VE GEBELİK HASTALIĞI TETİKLEYEBİLİR

Karpal tünel sendromunda şikayetlerin günlük aktiviteler sırasında veya gece artabildiğine dikkati çeken Dr. Öğr. Üyesi Uzel, şöyle devam etti:

Hastanın günlük yaşam kalitesini ve uyku kalitesini bozabilir. Çok şiddetli olgularda kalıcı his kayıpları gelişebilir ve başparmağın çevresindeki kaslarda erime görülebilir. Böyle durumlarda başparmağın hareketleri bozulabilir, elin kavraması güçsüzleşebilir ve ince tutuşlarında sıkıntılar ortaya çıkabilir. Şişmanlık, gebelik, damar hastalıkları, diyabet, romatizmal hastalıklar, amiloidoz, akromegali, tiroid bezinin az çalışması yani hipotiroidi, alkolizm, el bileği kırıkları, karpal tünel içinde yer alan lipom ve ganglion kisti benzeri iyi huylu kitleler karpal tünel sendromu gelişmesinde risk faktörleri olarak sayılabilir. Gebelik sırasında görülen karpal tünel sendromunun büyük çoğunluğu gebelik süreci tamamlandıktan sonra düzelmektedir.

Kayserispor 2-6 Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle beIN SPORTS özet Gazeteci Hakan Sataroğlu kimdir ve neden saldırıya uğradı? Kar yağacak mı? İstanbul Ankara Bursa Diyarbakır ne zaman kar yağacak? "Ambulans şoförüne bebek başına 750 TL ödüyordum" Fenerbahçe'nin Kayserispor maçı ilk 11'i belli oldu Kardeşi feci şekilde can verdi...