Katil İsrail durmuyor! Netanyahu Lübnan'ı vurmaya devam edeceğini açıkladı

İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyindeki birçok bölgeye çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan'da ölü sayısı 500'e dayanırken İsrail'in soykırımcı Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından yeni saldırıların geleceği yönünde açıklama yapıldı.

İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Humin el-Fevka beldesini yoğun şekilde bombaladı. Bombardıman sonucunda bölgede çok sayıda evin harabeye döndüğü görüntülendi.

İsrail ile Lübnan arasında başlayan savaş sonrası Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten siviller ile ilgili açıklama geldi.

Çocuklar ve kadınlar da dahil olmak üzere çok sayıda sivil kaybı ve binlerce yerinden edilmiş kişi nedeniyle ciddi şekilde endişe duyduklarını belirten Genel Sekreter şunları söyledi:

DİPLOMATİK ÇABA VURGUSU

"BM ayrıca Hizbullah'ın İsrail'e yönelik devam eden saldırıları nedeniyle de ciddi şekilde endişe duymaktadır. BM personeli de dahil olmak üzere Mavi Hat'ın her iki yakasındaki sivillerin güvenliği konusunda ciddi endişe duyduğunu ifade etmekte ve can kayıplarını şiddetle kınamaktadır. Genel Sekreter, UNSCOL ve UNIFIL'in gerginliği azaltma yönündeki devam eden çabalarını not eder ve derhal gerginliğin azaltılmasının ve tüm çabaların diplomatik çözüme yöneltilmesinin acil gerekliliğini yineler.

Genel Sekreter, tarafları Güvenlik Konseyi'nin 1701 (2006) sayılı kararının tam olarak uygulanması konusunda yeniden kararlı olmaya ve istikrarı yeniden sağlamak için derhal düşmanlıkların durdurulmasına geri dönmeye çağırmaktadır."

LÜBNAN'DA ÖLÜ SAYISI 500'E DAYANDI

Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın en son paylaştığı verilere göre devam eden saldırılarda 492 kişi hayatını kaybederken, yaralı sayısı ise 1645’e yükseldi.

Belçika Başbakan Yardımcısı Petra De Sutter yaptığı açıklamada, “Lübnan'da 492 can kaybı. +1600 yaralı. On binlerce kişiye evlerini terk etmeleri emredildi. 1 günde. İsrail'in bu korkunç saldırısı bölge için herhangi bir çözüme yol açmayacak. Vatandaşları güvenli bir şekilde evlerine geri getirecek tek şey diplomasi. Acıya son verecek tek şey ateşkes” dedi.

NETANYAHU: BU UYARIYI CİDDİYE ALIN

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail’in devam eden saldırıları sonrasında yaptığı açıklamada Lübnan halkından evlerini terk etmelerini istedi.

Açıklamada, “Lübnan halkına bir mesajım var: İsrail'in savaşı sizinle değil. Hizbullah ile. Çok uzun zamandır Hizbullah sizi insan kalkanı olarak kullanıyor. Oturma odalarınıza roketler ve garajınıza füzeler yerleştirdi. Bu sabahtan itibaren, IDF sizi tehlikeden uzak durmanız konusunda uyardı. Sizi bu uyarıyı ciddiye almaya çağırıyorum. Hizbullah'ın sizin ve sevdiklerinizin hayatlarını tehlikeye atmasına izin vermeyin. Hizbullah'ın Lübnan'ı tehlikeye atmasına izin vermeyin. Lütfen, şimdi tehlikenin yolundan çekilin. Operasyonumuz bittiğinde, evlerinize güvenle geri dönebilirsiniz” dedi.

 FİLİSTİN'DEKİ SALDIRIDA 7 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırılarda 7 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 15'inin de yaralandığı belirtildi. Yaşamını yitiren bir Filistinlinin cenazesi, cenaze işlemleri için kentteki Nasır Hastanesi'ne getirildi. Hayatını kaybedenlerin yakınları, üzüntü yaşadı. 

Simge Sağın konsere dakikalar kala hastanelik oldu! İsmail Kartal büyük çöküşü gördü, Jose Mourinho engel olamadı! X'te kendisine hakaret eden öğretmene öyle bir cevap verdi ki...
Sonraki Haber