Katliamcı Netanyahu BM'de kürsüye çıktı, Türk heyeti salonu terk etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler binası önündeki protesto gösterileri arasında sıkı güvenlik önlemleriyle salona girip konuşmasına başladı. Bu sırada Türk heyeti ve birçok delegasyon salonu terk etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na hitap etmek için salona girdi ve kürsüye yöneldi. Türk heyeti ve birçok delegasyon, Netanyahu'nun hitabını salonu terk ederek protesto etti.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız'ın öncülüğünde Türk heyeti, Netanyahu BM Genel Kurul hitabına başlamadan önce salondan ayrıldı. Birçok delegasyonun, Türk heyetine eşlik ettiği ve salonun önemli ölçüde boşaldığı görüldü.

HARİTADA GAZZE'Yİ İSRAİL TOPRAĞI OLARAK GÖSTERDİ

Netanyahu kürsüdeyken salondan bazı seslerin yükseldiği de duyuldu. Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı Kerim Han tarafından "savaş suçu" işlediği gerekçesiyle hakkında tutuklama kararı alınması istenen Netanyahu'nun BM'ye hitap etmesine izin verilmesi eleştirilere neden olmuştu.

İsrail Başbakanı Netanyahu, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Filistin toprağı Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni, "İsrail" olarak gösteren bir harita kullandı.

DÜŞMAN BİZİ YOK ETMEK İSTİYOR

Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'nda konuşan Netanyahu, şunları söyledi:

"Bu sene buraya gelmeyi planlamıyordum. Ülkem bir savaşta. Bize karşı yapılan yalanları ve iftiraları duyduktan sonra buraya gelmemdeki sebep, halkım için konuşmak, ülkem için konuşmak, hakikati anlatmak. İsrail barış istiyor. İsrail sukünet istiyor. İsrail zamanında barış yaptı ve yine yapacak. Ancak barbar düşmanlarla karşı karşıyayız ve bizim kendimizi savunmamız gerek. Düşmanımız bizi yok etmek istiyor. Medeniyetimizi yok etmek istiyor." dedi.

Netanyahu, İran'ı kendilerine saldırmaması konusunda uyararak "Eğer siz bize saldırırsanız, biz de size saldırırız. İran'da İsrail'in uzun kolunun ulaşamayacağı hiçbir yer yoktur" dedi

İsrail Hizbullah karargahını vurdu! Nasrallah öldürüldü mü? Yusuf Yazıcı'dan ters köşe: Milli oyuncunun yeni takımı belli oldu! Ortalık karıştı! Namazda imamın kafasına plastik sandalyeyle vurdu
Sonraki Haber