Kayıt dışılıkla etkin mücadele! Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti! Kirayı elden verene, POS cihazını başkasına kullandırana ceza yağacak

LÜKS HARCAYAN MERCEK ALTINDA

ABD, Batı Avustralya, İtalya gibi ülkelerde servet, harcama, gider düzeyleri beyan edilen gelir düzeyi ile uyumsuzsa mükellefler bu uyumsuzluk ile ilgili izaha davet ediliyor. Maliye Bakanlığı da risk analizi sonucu beyana tabi gelirleri ile yapılan harcamaları arasında yüzde 20'nin üzerinde uyumsuzluk olan mükelleflerden Özel Gider (Harcama) Bildirimi istemeyi planlıyor. Aradaki farkı izah edemeyenler, bu farkın vergisini ödeyecek. Bunun için Maliye, tapu ve noter kayıtlarına da bakacak. Vergi Daireleri'ne verilen gelir vergisi beyannamesi ile harcamalar karşılaştırılacak. Beyannamesinde zarar etmiş görünmesine rağmen, aynı yıl içinde taşıt ve gayrimenkul alanlar incelemeye alınacak. Düzenlemenin, 2024 yılı kazançlarına uygulanmak üzere 2025'te yürürlüğe konulması düşünülüyor.

"Türkiye'nin nefretlik ailesi" ile ilgili yeni iddia Meteorolojiden 3 il için kuvvetli yağış uyarısı! Akbank'ta hesabı olan soyuluyor! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum Okan Buruk'tan Fenerbahçe maçı öncesi sürpriz Dries Mertens kararı Kerem Aktürkoğlu, şova Şampiyonlar Ligi'nde de devam etti!