Kemal Kılıçdaroğlu gizli protokolü inkar edince Ümit Özdağ canlı yayında imzalı belgeyi paylaştı

14 Mayıs 2023 seçimlerinde altılı masanın kendisini "zorla" aday yaptığını savunan Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi'yle yaptığı gizli protokolü inkar edince canlı yayında Ümit Özdağ'ın ifşasıyla zor anlar yaşadı.

CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile "gizli protokol" iddiasını canlı yayında yalanladı. Ancak, progamı izleyen Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun sözleri üzerine imzalanmış protokolleri X hesabından ifşa edince ilginç anlar yaşandı.

TV 100'de "Gürkan Hacır ile Kübra Par'ın programına katılan Kemal Kılıçdaroğlu, "Özdağ dedi ki, bana hem MİT Müsteşarlığı hem de İçişleri Bakanlığı vaadedildi. O dönem ne oldu tam olarak?" sorusuna "Yok öyle bir şey. O dönem iki protokol de açıklandı. Böyle bir şey var mıydı? Kamuoyuyla paylaşılmayan protokolde de yok böyle bir şey" cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu'nın "Yok öyle bir şey dediği" protokolü Özdağ paylaşınca zor durumda kalan Kemal Kılıçdaroğlu bu kez "Eğer altılı masada kabul görürse tamam. Altılı masada imzalanmış bir protokol değil o. Geçerliliği yok" diye inkar etti. 

Par'ın ısrarla "Az önce böyle bir şey yok dediniz ama" diye devam etmesi üzerine Kılıçdaroğlu'nun kemküm etmesi dikkat çekti.

ÖZDAĞ PROTOKOLÜ PAYLAŞTI

Kılıçdaroğlu 2. gizli protokolü saklamaya çalışırken X hesabından bir paylaşım yapan Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Tv 100’de canlı yayında. Kendisine bir çok konuda haksızlık yapıldığını ifade ediyor. Yaptıklarını anlattı. Ben kendisine 2 soru sormak istiyorum.
Sayın genel başkan Kirli referandum gecesi neden YSK’nın önüne gelmediniz? 2.5 milyon damgasız oy kullanıldı. Bu referandum hukuken geçersiz ve YSK anayasayı çiğnedi. Neden anayasanın çiğnenmesine karşı çıkmadınız?

İkinci sorum ise kurultayda cumhurbaşkanlığı seçimini milyonlarca vatandaşlık verilen sığınmacının oy kullanmasından ötürü kaybettiğinizi ifade ettiniz. Milyonlarca sığınmacıya vatandaşlık verildiğini ne zaman öğrendiniz? İyi akşamlar iyi yayınlar"

Alper Kul'un Güldür Güldür Şov'dan ayrılma sebebi ortaya çıktı! İsrail'in bomba yağdırdığı güney Lübnan alev topuna döndü! Bazı fakülte, yüksekokul ve enstitüler kapatıldı, yenileri açıldı...
Sonraki Haber