Kenevirin gizli gücü: Savunma Sanayii'nin yeni yıldızı olacak!

"OMÜ KENEVİR KONUSUNDA TÜRKİYE'DE ÖNCÜLÜK EDECEK KURUMLARDAN BİRİSİ OLACAK"

Keneviri sağlık sektöründe de piyasaya sunularak katma değerinin arttırılması ile ilgili çalışmaların da yürütüldüğünü bildiren Prof. Dr. Ünal, "Önemli olan şeylerden bir tanesi de kenevirin kanser ve benzeri sağlık sorunlarında doğrudan kullanılıyor olması.

Henüz yasal süreç tamamlanmadığı için ortaya çıkmamış olmakla birlikte üniversite olarak yürüttüğümüz ciddi projeler var. İlaç sanayini destekleyecek çalışmalarımız var.

 Ümit ediyorum yakın bir zaman içerisinde kenevir OMÜ açısından öncelikli bir alan olarak tanımlanacak. Üniversitemiz kenevir konusunda Türkiye'de öncülük eden kurumlardan birisi olacak." dedi.

"KENEViR, MUCiZE BIR BiTKİ" 

Kenevirin çok yönlü bir malzeme olduğunu ve tekstilde de geleneksel bir malzeme olduğuna değinen Ünal, şunları kaydetti: 

"Tekstili önemsiyoruz çünkü geleneksel olarak bu milletin kültürünün bir parçası.

Kenevir, aksesuar, giyim eşyası ve günlük araç gereç olarak da kullanılan hem dayanıklı hem sağlıklı hem de yerli bir ürün. Bu nedenle keneviri sadece bir bitki olarak görmemek gerekiyor.

 Aslında kenevir mucize bir bitki. Hemen her yönde bizim için ümit veren, gelecek açısından bizim ufkumuzu genişleten, çalışma alanlarımızı yönlendiren mucize bir bitki olarak görünüyor."

TÜRKİYE'NIN SAVUNMASI NE KADAR GÜÇLÜ? İŞTE ENVANTERDE OLANLAR...

Savunmasıyla Dünyanın en prestijli ülkeleri haline gelen Türkiye'nin envanterindeki en önemli silahları açıklandı. o silahlar...

SAVUNMA HAMLELERİ DÜNYADA SES GETİRDİ

Türkiye’nin savunma sanayii, son yıllarda büyük bir atılım yaparak yerli ve milli silah sistemleri geliştirme konusunda önemli başarılara imza atmıştır.

Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine giren silahlar arasında insansız hava araçları (İHA), tanklar, füze sistemleri ve denizaltı savunma sistemleri gibi çeşitli modern teknolojiler bulunmaktadır. 

"Türkiye'nin nefretlik ailesi" ile ilgili yeni iddia Meteorolojiden 3 il için kuvvetli yağış uyarısı! Akbank'ta hesabı olan soyuluyor! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum Okan Buruk'tan Fenerbahçe maçı öncesi sürpriz Dries Mertens kararı Kerem Aktürkoğlu, şova Şampiyonlar Ligi'nde de devam etti!