Kerkük'teki patlamayı PKK/PYD gerçekleştirdi: 1’i ağır 6 yaralı var

Irak Türkmen Cephesi Merkezi’nin bulunduğu Musalla Mahallesi'nde bir döviz bürosu yanında meydana gelen patlamada, 1’i ağır 6 kişi yaralandı. Saldırıda işadamı ve Türkmen Evi sorumlusu Saygın Haceroğlu’nun ağır yaralandığı ve sağ bacağının diz kapağı altından koptuğu ifade edildi. Haceroğlu’nun bir süreden beri sosyal medya paylaşımları nedeniyle bölücü terör örgütü PKK/PYD tarafından tehdit edildiği ortaya çıktı.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Kerkük’de bölücü terör örgütlerinin planlı şekilde Türkmenlere yaptığı saldırılar devam ediyor. Irak’ın petrol zengini Kerkük şehri’nde yıllardan beri Türkmenler çeşitli şekilde baskı, şiddet, göçe zorlama ve suikastlere uğruyor.

Irak Türkmen Cephesi Merkezi’nin bulunduğu Musalla Mahallesi'nde bir kez daha bu kez Türkmen işadamına bombalı bir saldırı düzenlendi.

SüperHaber’in elde ettiği bilgiler göre; bugün sabah saatlerinde patlama meydana gelen uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu işadamı ve Türkmen Evi sorumlusu Saygın Haceroğlu ağır yaralandı ve sağ bacağı diz kapağı altından koptu. Haceroğlu ile beraber 5 Türkmen daha yaralanarak Kerkük’de bulunan çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Öte yandan, işadamı ve Türkmen Evi sorumlusu Haceroğlu’nun bir süreden beri sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımları nedeniyle 45 günden beri önce bölücü terör örgütü PKK/PYD siteleri üzerinden, sonra da militanları tarafından tehdit edildiği ortaya çıktı.

Patlamadan sonra Kerkük Polis Müdürlüğü Sözcüsü Amir Şivani bombalı saldırıdan sonra yaptığı açıklamada, Kerkük'ün Musalla Mahallesi'nde meydana gelen patlamada 6 kişinin yaralandığını söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade eden Sözcü Şivani, yaralılardan birinin durmunun ağır olduğunu sözlerine ekledi.

ITC: ULUSAL BİRLİĞİ SARSMAYA YÖNELİK UMUTSUZ BİR SALDIRIYI LANETLİYORUZ

Bu arada, saldırıdan sonra Irak Türkmen Cephesi bir açıklama yaparak bombalı saldırıya tepki gösterdi. ITC açıklamasında işadamı Saygın Haceroğlu’na yönelik saldırının ulusal birliği sarsma amacı taşıdığı ve başarılı olamayacağı vurgulandı:

"5 Ekim 2024 Cumartesi günü Kerkük'ün Musalla bölgesini hedef alan ve Türkmen Evi Sorumlusu Sayın Saygın Haceroğlu ve değerli vatandaşlarımızın yaralanmasıyla sonuçlanan hain terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. 

Türkmen liderlerine yönelik bu hain saldırı, terör örgütlerinin bölgenin güvenliğini ve istikrarını tehdit etme niyetini açıkça göstermekte ve ulusal birliği sarsarak bileşenler arasında kaos yaratmaya, yönelik umutsuz bir girişim olarak değerlendirilmektedir.

Türkmen birliğini hedef alan bu tür terör saldırıları,Millî mücadelemize olan bağlılığımızın gerçeğini teyit etmektedir.

Sayın Başbakanımızı Türkmen şahsiyetlerinin ve Kerkük'te, "Kanunun Uygulanması Operasyonu” sonrasında sağlanan güven ve istikrarın korunması, gerekli tüm tedbirlerin alınması, bu terör olayı ve arkasındaki faillerin ortaya çıkarılması için acil müdaheleye çağırıyoruz.

Değerli kardeşimiz Sayın Saygın Haceroğlu ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, bu zor süreçte her daim yanlarında olacağımızı bildirmek isteriz.

Son olarak tüm siyasi kesimleri Kerkük'ün güvenliği için birlik içinde hareket etmeye davet ediyoruz."

 

Kan donduran itiraflar: Oraya seni öldürmeye gelmiştim Sızdırılan ses kaydında Beyonce mi var? Galatasaray savunması alarm veriyor
Sonraki Haber