Kiev'de patlama sesi duyuldu

Ukrayna'nın başkenti Kiev güne patlama ve siren sesleriyle uyandı. Reuters haber ajansı kentte patlama sesleri duyulduğu bilgisini paylaştı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Başkent Kiev'de patlama sesleri duyulurken, kent güne siren sesleriyle uyandı.

Rus birliklerinin günlerce Kiev'e düzenlediği saldırılar sonrası Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, kentin başarıyla savunulduğunu açıklamıştı. Zelenskiy yayınladığı mesajda "İşgalciler devletimizin çevresini bloke etmek ve Donetsk'te olduğu gibi kuklalarını buraya koymak istediler ama onların planlarını bozduk. Kiev için gerçek bir mücadele ettik. Askeri araçlarımız bizim için harekete geçti, işgalcileri topraklarımızdan kovmak için her şeyi yaptık ve Rusya'nın alçak taktikleri karşısında çok başarılı savunma yaptık" ifadelerini kullanmıştı.

KİEV'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Öte yandan Rusya'nın saldırıları sonrası Kiev'de sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, sosyal medya hesabından, şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. Yasağın ayrıntıları şu şekilde:

28 şubat sabahına kadar 17:00- 08:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu saatte dışarda olanlar düşman gruptan sayılacak.

Klitschko, Rus güçlerinin Kiev'e saldırılarının önlendiğini, kentin Ukrayna askerlerinin kontrolünde olduğunu vurgulayarak, şehirde düşmanın sabotaj gruplarının bulunduğuna dikkati çekti ve halkı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Halkbank verimlilik ve tasarruf konusunda öncü adımlar atıyor "Türkiye olarak daimi üye olmanın gayretindeyiz" Keçi sürüsünü kurşuna dizen cani her yerde aranıyor
Sonraki Haber