(Kilis'e düşen roket) MSB: Suriye sahası hareketli, gerekli tedbirleri alıyoruz

Milli Savunma Bakanlığı, dün Kilis'e düşen roketler sonrası yeni bir açıklama yaparak "Suriye sahası hareketli" mesajı verdi. Güneyden gelen roket sonrası "birileri Türkiye ile Suriye'nin normalleşme sürecinin başarıya ulaşmasına istemiyor" sorusu akıllara geldi.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları dün akşam saatlerinde Kilis yakınlarına düşen rokete ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Dün akşam saatlerinde, 2 grup arasında çıkan çatışmada 1 roket Kilis'in 12 kilometre güneydoğusundaki hudut karakolumuzun sorumluluk alanı içerisindeki araziye düşmüştür. Sahadaki güçlerin faaliyetlerini ve harekât bölgelerimize yönelik tehditleri hassasiyetle takip ediyor, gerekli tedbirleri alıyoruz" ifadelerini kullandı.

KİLİS'E DÜŞEN ROKET NEYİN HABERCİSİ?

CNN Türk yayınına katılan Prof. Dr. Mesut Hakkı Çaşın, Kilis'e düşen roketin iyi şeylerin habercisi olmadığını söyledi. Çaşın, "Birileri Türkiye ile Suriye'nin normalleşme sürecinin başarıya ulaşmasına istemiyor. Burada Türkiye'yi tehdit eden bir saldırı var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylediği gibi, savaş bize adım adım geliyor. Ama bizde de hareketlilik var. Türkiye, İdlib'deki Türkmenleri korumakla mükellef. Türkiye bu silahı kim attıysa hesabını soracaktır" dedi.

PENÇE-KİLİT HAREKATI

MSB açıklamaları şöyle:

"Pençe-Kilit Harekatı'nda bugüne kadar toplam 3 bin 94 Mayın/EYP imha edildi, 1256 mağara ve sığınak kullanılamaz hale getirildi, 937'si ağır silah olmak üzere 2 bin 333 muhtelif silah ve bu silahlara ait 880 binden fazla mühimmat ele geçirildi.

Pençe-Kilit Harekatı ile terör örgütünün eylem ve hareket kapasitesinin sıfırlanması için gözümüzün değmediği, ayağımızın basmadığı yer bırakmayacak şekilde faaliyetlerimize devam ediyor, Irak'ın kuzeyindeki güvenlik kilidini alan hakimiyetini genişleterek adım adım kapatıyoruz."

SINIRDA 194 KAÇAK YAKALANDI

"Son bir haftada sınırdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 194 şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslardan 10'u terör örgütü mensubudur. 1505 şahıs ise hududu geçemeden engellendi. 1 Ocak'tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 11 bin 873'e yükseldi. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 82 bin 307 oldu."

EUROFIGHTER VE F-16 TEDARİKİ KONUSU

"40 adet F-16 Viper temininin yanı sıra Eurofighter Typhoon tedariki ile ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Eğitim ve muharip olarak kullanacağımız HÜRJET ve 5'inci nesil milli muharip uçağımız olan KAAN. F-16 tedarikine ilişkin, geçtiğimiz aylarda sözleşme imzalandı, bir takvim belirlendi ve süreç planlanan şekilde devam ediyor. Eurofighter Typhoon uçağının tedarikine yönelik ise; teknik seviyedeki çalışmalara devam edilmekte."

SON 1 HAFTADA 45 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlarda son bir haftada 45 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Bakanlığın tüm birlik ve kurumlarıyla, devletin bekası, ülkenin savunma ve güvenliği için çalışmalarına azim ve kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

Aktürk, tehditleri sınırların ötesinden başlamak üzere bertaraf etmeyi öngören terörle mücadele kapsamındaki operasyonların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirterek, "Son bir haftada 45 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 Ocak'tan bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı, 2 bin 194 olmuştur. Yine, bu hafta içerisinde Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK'lı terörist daha Habur'daki hudut karakolumuza teslim olmuştur." dedi.

Yalı Çapkını final yaparken Star TV'den yeni dizi müjdesi geldi! Vural Çelik kimdir? Oyuncu Vural Çelik kaç yaşında neden vefat etti! Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı Vural Çelik hayatını kaybetti
Sonraki Haber