Kim bu ruh hastası ağaç katilleri

Her yıl çeşitli nedenler ile yanan ve yok olan ormanlarımızın değerini bilemediğimiz, bir kez daha ortaya çıktı. Muğla Akyaka’da yaşayan emekli gazeteci Cemal Köyük, bisikleti ile gezerken, bin 500'e yakın Okaliptus ağaçlarının bulunduğu eski Marmaris yolundaki ağaçların içler acısı halini görüntüledi. Özellikle ağaçlara vidayla ismini yazan kişiler "kim bu ruh hastaları" dedirtti...

Türkiye her geçen gün çeşitli alanlarda gelişip büyürken, vatandaşlar çevreye olan duyarlıklıkta sınıfta kalıyor.

Yapılan araştırmalar da insanların ağaç ve doğa sevgisinin, kendi arzuları doğrultusunda şekillendiğini ortaya koyuyor.

MARMARİS YOLU’NDA AĞAÇLARIN İÇLER ACISI HALİ

Her yıl çeşitli nedenler ile yanan ve yok olan ormanlarımızın değerini bilemediğimiz Marmaris'te bir kez daha ortaya çıktı.

Muğla Akyaka’da yaşayan emekli gazeteci Cemal Köyük, bisikleti ile gezerken, bin 500'e yakın Okaliptusun bulunduğu, eski Marmaris yolundaki ağaçların içler acısı halini görüntüledi.

Köyük’ün fotoğrafını çekerek, sosyal medya hesabından yayınladığı fotoğraflarda, ağaçların hemen hemen hepsi çakı, bıçak ve çivi ile kazınmış olduğu görüldü. Hatta bazıları bununla da yetinmeyip, isimlerini ağaçlara vida çakarak yazmış. 

Emekli gazeteci Cemal Küyük, doğa katliamını belgeleyen fotoğrafları sosyal medya hesabından ”Bunlar ruh hastası ağaç katili.” notuyla paylaştı. 

Köyük ruh hastası ağaç katili olarak nitelediği bu kişiler hakkındaki yorumuna şöyle devam ediyor: 

"Bin 500 'e yakın Okaliptus ağaçlarının bulunduğu eski Marmaris yolundaki ağaçların hali içler acısı..

Ağaçların hemen hemen hepsi çakı, bıçakla çivi ile kazınmış. Birileri bununla yetinmek yerine ismini kazıdığı yere vida cıvata somun ile ağacı katletmiş adeta.

Bunları bugün gördüm.

Yani bunu yapmak için saatlerce uğraşmış belli ki..
Ağacı kaporta sandı bunu yapan kişi galiba..

Bunu yapanlar normal insanın yapacağı bir şey değil. Kesinlikle ruh hastası.

Trafiğe kapalı olan bu güzel yol fotoğraf  tutkunlarının mekanı..

Ben de zaman zaman bisiklet ile gittiğim bir yer. Gelip geçerken görüyorum bu ağaçların halini.

Gerçekten acınası haldeler.
Hayır kimseye zararı yok ne istiyorsunuz o ağaçlardan anlamak mümkün değil.

Yani insan ne diyeceğini bilemiyor..."

O AĞAÇ KATİLLERİ AĞAÇLARIN ÇEVRESEL FAYDALARINI BİLİYOR MU?

1 – Ağaçlar, yaz aylarında güneş ışığını bloke ederek gölgelik alanlar oluştururlar ve havanın serinlemesini sağlarlar. Gölge alanların daha serin olmasının yanında ağaç yapraklarının suyu buharlaştırma işlemi de havadaki enerjiyi azaltarak serinlemesini sağlar.
2 – Her ağaç doğal bir klimadır. Günde 20 saat buharlaştırma işlemi yapan olgun bir ağaç, evlerde kullanılan 1 klimanın 10 katı kadar serinleme etkisi yaratır.
3 – Bina kenarlarında bulunan ağaçlar, yaz aylarında yapraklarıyla gölgelik alan yaratıp bina içerisinin daha serin olmasını sağlarken, kış aylarında yapraklarını döktüklerinden güneş ışığının eve ulaşıp binayı ısıtmasını sağlar.
4 – Rüzgârlı yerlerde bina kenarlarına dört mevsim yeşil kalan ağaçlar dikilerek rüzgârın etkisi %10-50 arasında hafifletilebilir.
5 – Ağaçlar gürültüyü ve parlak ışıkları emerek azaltır. Doğru konumlandırılmış bir ağaç gürültü etkisini %40’a kadar azaltabilir.
6 -Ağaçların dökülen yaprakları toprağı serin tutar, kurumuş yapraklar topraktaki mikro organizmalar için besin kaynağıdır.
7 – Ağaçlar kuşlar ve diğer hayvanlar için yaşam alanı oluşturur, yuva görevi görür.
8 – Ağaçlar havadaki karbondioksiti ve potansiyel zararlı sülfürdioksit ve karbonmonoksiti emer ve oksijen salımı yapar. Olgun bir ağaç 2 kişinin günlük ihtiyacı kadar oksijen üretir, yılda 6 kiloya yakın karbonu emer, sera gazı etkisini azaltır.
9 – Ağaçlar toprakta biriken fazla suyu emerek erozyon riskini azaltır.

Ali Katırcıoğlu Kimdir? Öldü mü? Ali Katırcıoğlu Şirketleri Borsa İstanbul’da 6 haftalık yükseliş dönemi bitti Oktay Uludoğan Kimdir, Ne İş Yapar? Serveti
Sonraki Haber