Kol ağrısı için hangi doktora gidilir?
Kol ağrısı genel anlamda omuzlardan parmaklara kadar herhangi bir yerde ya da aynı anda her iki kolda yaşanan ağrı ve rahatsızlık olarak bilinir. Vatandaşlar ise kol ağrısı için hangi doktora, hangi bölüme gidilir sorusuna cevap arar.
Kolunuzda bir ağrı bulunuyorsa bu ağrının birden çok nedeni olabilir. Kol ağrısı genel anlamda kol kasları ile birlikte eklemlerin veya kemiklerin iltihaplanması nedeniyle oluşur. Uzunca bilgisayar başında kalan sürede gerçekleşen klavye kullanımı, aletlerle çalışma, fazla ağır yük kaldırma, spor yapma gibi sebepler kol ağrılarına sebebiyet verebilir. Kol ağrısında ilk başta kolda uyuşukluk ve karıncalanma hissi ile beraber sinir hasarları, belli başlı etmenler olarak kendini gösterebilir.
Kol ağrısı için hangi bölüme gidilmeli, hangi doktor bakar ve bu gibi durumlarda neler yapmamız gerektiğini sizler için inceledik.
Kol Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?
Kol ağrısı genellikle boyun veya omurga kısmında bulunan bir problemden dolayı meydana gelir. Özellikle sol kolunuzda ağrı bulunuyorsa bu kalp krizi riskini tetikleyici unsurdur. Kol ağrısı için hastanelerin Ortopedi, Fizik Tedavi veya Nöroloji polikliniklerinden randevu alabilirsiniz.
Boyun omurunda, kollara giden kas ve sinir dokularında, disklerde, boyun kasları ile omurilikteki dengesiz ve sağlıksız olarak meydana gelen basınç, söz konusu kol ağrısı şikayetine sebebiyet verebilir.
Kol Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?
Nöroloji ve Fizik Tedavi bölümlerinin ortak olarak incelediği rahatsızlık olan kol ağrısı, birçok farklı nedenden dolayı ortaya çıkmaktadır. Söz konusu kol ağrısı rahatsızlığına karşı tedavi yöntemlerine göre doktorunuz tarafından size farklı bölümler önerilebilir. Kol ağrısına neden olan belli başlı sebepler arasında ise sağlıksız yaşam, romatizmal hastalıklar, eklem bölgesinde sıkışıklıklar, ortopedik rahatsızlıklar gösterilebilir.