Kombinezon nedir?

Kombinezon kadınların giydikleri kısa, askılı, genelde saten olan kısa ve kolsuz iç çamaşırı. Savaş ekonomisinin egemen olduğu 1940'lı yıllarda naylondan yapılmış kombinezonlar sıklıkla kullanılmıştır. Kombinezonların renk çeşitliliği 1960'larda artış göstermeye başlamıştır. Peki, kombinezon nedir? Ne demek? Detaylar haberimizde...

Vatandaşlarımız kombinezonun ne olduğunu araştırıyor. Özellikle İkinci Dünya Savaşı döneminde çokca yapılan ve kullanılan ürünlerin renkleri de çeşitlilik göstermeye başlamıştır. Peki, kombinezon nedir? Ne demek? Detaylar haberimizde...

KOMBİNEZON NE DEMEK?

TDK'ya göre kombinezonun iki anlamı vardır. Bunlar:

1. Bir işi başarıya ulaştırmak için alınan önlemler, düzenleme.

2. olarak, kadınların giydikleri kısa ve kolsuz iç çamaşırıdır.

Kombenizon, kıyafet içine girilerek hem bir astar görevi gören hem de vücut hatlarının daha estetik bir form kazanmasını sağlamaktadır. Kombinezon kategorimizde kıyafetlerinizi daha rahat giymenizi sağlayacak, daha estetik vücut hatlarına sahip olmanızı kolaylaştıracak ve şıklığıyla da göz kamaştıran birçok farklı model bulunuyor. İster astar olarak, ister sıkılaştırıcı, isterseniz kıyafetinizi tamamlayıcı olarak kullanabilirsiniz.

KULLANILAN DİĞER İÇ ÇAMAŞIRLARI

Şortlar
Şort biçiminde iç giyimde kullanılan ve baldırlarda kalana ise genel olarak şort ismi verilir. Şort kadınlar ve erkekler tarafından da kullanılabilir. Her renk ve desende üretilebilmekle birlikte, dış giyimde kullanılan sportif ve gündelik genel dış giyimde kullanılan şortlardan, kullanılan kumaş biçimi, kesimi ve dikim yapısı olarak ayrılır.

ÇEŞİTLERİ

Bazı modellerinde lastikli bant bel hizasındadır ve popo kısmının tamamını kapatır. Klasik çeşitleri ise yan kısımlar kalçalarla beraber alçalır. Fransız kesimlerinde ise yan derinlikler biraz daha dardır.

Boyleg külotlar ise erkek çeşitlerinden esinlenilmiştir ve kasıklardan sonra alta devam eden kısa bacak kesimleri kullanır. Kontrol külotlar ise özel bir tiptir ve genellikle destekleme ve daha zayıf gösterme amaçları için üretilir. Bunlarda genelde darlaşan ve sıkıştıran bir malzeme kullanılır ve bu türleri genelde bel üstüne tırmanır. Hispter çeşitleri ise klasik türlere benzer ama lastikli şeritli üst kısım kalça seviyesinde yani daha alçakta giyilir. Bikiniler de kalça seviyesinde giyilir ama yan kısımlardaki kumaş daha dardır.

Pamuk, saten, dantel ve ipek gibi farklı kumaşlar kadın iç çamaşırılarının yapımında kullanılmaya başlandı ve bu da kadınların bu çamaşırları daha çok istemesi ve kendilerini bu çamaşırlarla daha gözalıcı bulmalarını sağladı. Bu noktada külotlar artık basit hijyen ürünler olmaktan çıkıp evrensel birer simge olarak algılanmaya başlandı. 1960'larda ise insanlar kadın anatomisine uygunluk ve rahatlık peşine düştüler ve eski kadın iç çamaşırı ekollerine bir dönüş yaşandı. Aslında kadın anatomisi konunun sansürlü oluşu sebebi ile yanlış tanınıyordu. Bazıları klasik kadın iç çamaşırlarının kadınların görünümünü sınırladığını ve bozduğunu ileri sürdü. Bu hareket birçok kadının iç çamaşırlarına yeni bir gözle bakmasını sağladı ve daha doğal uyum sağlayan iç çamaşırları üretilmeye başlandı.

Hizbullah'tan İsrail'e misilleme! Onlarca füze fırlatıldı! Sabiha Gökçen'de kuvvetli rüzgar sebebiyle uçaklar havada kaldı.... Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets maçını canlı şifresiz izle?
Sonraki Haber