Komite açıkladı: İşte LGS soruları ile ilgili en doğru analiz! Kolay mı? Zor mu?

“Karma matematik”
Matematik Bölüm Başkanı Tuğba Üstündağ, “LGS 2024 Matematik sorularında TEOG sonrası LGS sistemine geçiş yapıldıktan sonra ilk defa kazanım sorularına tekrar yer verilmiştir. Hem kazanım odaklı sorulara hem de mantık muhakeme sorularına yer vererek özetle bir karma oluşturulmuştur. Sınava hazırlanan öğrencilerin örnek soruları çözmesi gerektiğini benzer nitelikte yayımlanan örnek soruların LGS 2024 ile paralel olmasından da anlamış bulunuyoruz. Yani MEB’in yıl içerisinde paylaşımda bulunduğu örnek sorular ve kaynaklar sınav hazırlığında bulunan her öğrencinin önceliği olmalıdır ki beklenmeyen sonuçlar ile karşılaşılmasın. Bu nedenle sınav sorularındaki bu değişiklik kimileri için sürprizken kimileri için beklenen son oldu” dedi.

“Fen bilimlerinde 'basit makine' sorusu seçici ve eleyici”
Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Rezan Bozkurt ise şu değerlendirmeyi yaptı:
“MEB’in sınırladığı müfredat kazanımlarına uygun soruların yer aldığı sınavda konu dağılımının dengeli olduğu ve çelişkili soruların bulunmadığı görülmüştür. Sınavda görsel olarak zengin soruların bulunduğunu, deneysel düzeneklerin kullanıldığını, yorum yapabilme becerisinin ölçüldüğünü; tablo, metin, görsel ve grafiklerin bulunduğunu görmekteyiz. Sınavın tartışmalı sorularından olan makara ve iplerle oluşturulan düzeneğin bulunduğu 'basit makine' sorusunun seçici ve eleyici olduğunu söyleyebiliriz. Soruda öğrenciden verilen bilgileri değerlendirmesi ve doğru yorum yapma becerisini kullanarak çözüme ulaşması istenmektedir. Doğru yorum yapamayan öğrencilerin ise, çeldirici seçeneğe düşme ihtimali yüksek olacaktır. Sorular, deneysel verileri değerlendirebilen, grafik ve bilgiyi yorumlama gücü yüksek olan öğrenciler için anlaşılır düzeydedir. Fen dersi kazanımlarına uygun olarak sistemli çalışma ve sayısal düşünme becerisi sınav başarısında önemli rol oynamaktadır.”

"Türkiye'nin nefretlik ailesi" ile ilgili yeni iddia İşte 19 Eylül 2024 güncel altın fiyatları Aniden oluşabilir... Risk haritası güncelleniyor! Meteorolojiden birçok il için kuvvetli yağış uyarısı! Akaryakıtta tabelalar değişti! İşte güncel fiyatlar Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum