Komite açıkladı: İşte LGS soruları ile ilgili en doğru analiz! Kolay mı? Zor mu?

“Sosyal bilgilerde kelime ve kavramlara hâkim olan öğrenciler daha rahat yaptı”
Sosyal Bilgiler Bölüm Başkanı Ümit Mutlu, “İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük soruları, genel anlamda ortaokul öğrencilerinin çeşitli derslerde edindikleri bilgileri kullanarak analiz yapmalarını, olaylar arasında doğru bağlantılar kurarak anekdotları amaçlarına uygun yorumlamalarını sağlamak için hazırlanmış. Bu sayede öğrenciler, tarihsel süreçleri ve olaylar arasındaki bağlantıları anlayabilecekleri tarzda soru kalıpları ile karşılaşmaktadırlar. Ancak A kitapçığındaki 2. soruda durum-sonuç ilişkisini sorgulayan ve doğrudan bilgi isteyen bir soru olması nedeniyle İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde belirleyici unsur olarak öne çıkmaktadır. Düşünme becerilerini geliştirecek şekilde hazırlanan bu tür soruların kelime ve kavramlara hâkim olan öğrenciler tarafından daha rahat yapıldığını söyleyebiliriz” dedi.

"İngilizce'de diyalog tamamlama ve diyalog yorumlamaya yönelik sorulara ağırlık verildi”
İngilizce Bölüm Başkanı Buket Can ise şunları söyledi:
“Lise Giriş Sınavı 2024 İngilizce bölümü sorularıyla ilgili yapılan değerlendirme sonucunda soruların genel olarak çıkarım ve yorumlama odaklı olduğu gözlemlenmiştir. Diyalog tamamlama ve diyalog yorumlamaya yönelik sorulara ağırlık verildiğini söyleyebiliriz. Özellikle metinlerdeki görsel okuma becerisinin test edilmesi, öğrencilerin dili anlama ve yorumlama yeteneklerini ölçmeye yardımcı olmaktadır.”

"Türkiye'nin nefretlik ailesi" ile ilgili yeni iddia İşte 19 Eylül 2024 güncel altın fiyatları Meteorolojiden birçok il için kuvvetli yağış uyarısı! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum Akaryakıtta tabelalar değişti! İşte güncel fiyatlar Okan Buruk'tan Fenerbahçe maçı öncesi sürpriz Dries Mertens kararı