Komünist cenazesi ailenin midir, "komün"ün müdür?

78 kuşağının öğrenci önderlerinden Bülent Uluer, geçtiğimiz günlerde Akciğer embolisi sebebiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

65 yaşında hayatını kaybeden Uluer için, Karacaahmet Mezarlığı içindeki camide cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine katılanlar, Uluer'in Dev-Genç bayrağına sarılı tabutu önünde saygı nöbeti tuttu.

Devrimci, sosyalist ve sosyal demokrat siyasetten çok sayıda isim cenaze törenine katıldı.

Aile adına taziyeleri, ilk eşi Nihal Uluer, ikinci eşi Belma Uluer ile kızları Ayşe Uluer ve Şermin Karacaoğlu kabul etti.

DEV-GENÇ MARŞIYLA UĞURLANDI

Cenaze namazının kılınmasının ardından Bülent Uluer'in Dev-Genç bayrağına sarılı tabutu omuzlara alındı. Kalabalık Dev-Genç marşını söyleyerek alkışlarla cenazeyi uğurladı.

CENAZE NAMAZI KILINDI

Bülent Uluer'in cenazesi ailesinin isteği ile İslami usullere göre defnedildi. Uluer için imam eşliğinde cenaze namazı kılındı.

Cenaze törenine katılan kişilerden bazıları cenaze namazına iştirak ederken, bazıları ise namazı uzaktan takip etti.

Bülent Uluer'in cenazesi daha sonra Karacaahmet Mezarlığından toprağa verildi.

CENAZE NAMAZI TARTIŞMASI

Dev-Genç lideri Bülent Uluer’in cenaze töreninin ardından solcular arasında hararetli bir tartışma başladı.

Cumhuriyet yazarı Işıl Özgentürk, Bülent Uluer’in İslami usüle göre defnedilmesini eleştirerek, "Yıllarca 'Din bir afyondur!' diye haykıran kalabalığın, bir hocanın arkasında el açıp dua ettiklerini görünce biraz değil epey canım sıkıldı." diye yazdı.

Özgentürk şu ifadeleri kullandı;

"Alırsın cenazeni, gidersin daha geniş, binlerce kişinin arabaların arasından geçmeye çalışmadığı bir mezarlıkta, cenazeni marşlarla, şiirlerle toprağa verirsin. Ve kim nereden getirirse getirsin, farklı coğrafyalardan gelmiş toprakları tek tek mezara atarsın, çünkü sosyalistler sınır ve kural tanımazlar, bu böyle biline ve artık böyle yol alına. Bazı cenazeler ailelerin değil, onun yoldaşlarınındır."

BÜLENT ULUER KİMDİR?

Bülent Uluer, 1952 yılında Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde öğrenci olan Uluer, kısa bir süre sonra okulun Öğrenci Derneği başkanı oldu.

Bülent Uluer 1974 yılında içlerinde Oğuzhan Müftüoğlu, Nasuh Mitap, Paşa Güven ve Dursun Karataş gibi isimlerle birlikte Devrimci Gençlik dergisini çıkarmaya başladı ve Devrimci Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun kuruluşunu gerçekleştirdi.

Bülent Uluer, Dursun Karataş ve Paşa Güven ile birlikte Devrimci Sol’da yer almıştır. 1978 yılına kadar Dev-Genç Genel Sekreterliği yaptı.

Uluer 12 Eylül Darbesi gerçekleştiğinde ilk arananlar listesinde yer aldı. Önce Filistin’e sonra Avrupa'ya gitti. Uluer aldığı cezaların zaman aşımına uğraması sebebiyle sonra Türkiye’ye döndü 1995 seçimlerinde Halkın Demokrasi Partisi’nden (HADEP) milletvekili adayı oldu. Ardından Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin (ÖDP) kuruluşuna katıldı ve bu partinin Parti Meclisi Üyeliği’ni yaptı. Ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Danışma Kurulu üyesi seçildi ve ardından Haziran 2015 seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul 1. bölge milletvekili adayı oldu. / SuperHaber

Talisca Fenerbahçe'ye mi gidiyor? Şiddetli yağış nedeniyle göle dönen caddede banyo yaptı Fenerbahçe'nin Kayserispor maçı kadrosunda 4 eksik
Sonraki Haber