Konkordato suistimali KOBİ’leri sıkıntıya sokuyor

Son dönemde artan konkordato kararları, buna gerçekten ihtiyacı olanlar yerine borcunu ödemek istemeyenlerin sığındığı liman haline getirdi. Özellikle krediye ulaşmakta zorlanan, ya da yüksek faizlerle kredi bulabilen KOBİ’ler, haksız konkordatolar nedeniyle tahsilatta sıkıntı yaşamaya başladı. İşte detaylar...

SuperHaber’e konuşan İstanbul Tüccarlar Kulübü Başkanı İlker Önel, özellikle alacaklılardan korunmak için işletmenin bir yolunu bulup konkordato ilan ettiğinde, ekonominin her kesimini kapsayan ciddi zincirleme kriz yaşandığını söyledi.

Özellikle ikinci çeyrekten itibaren başlayan ve üçüncü çeyrekte derinleşen sıkı para politikasının etkilerinin başta reel sektör olmak üzere KOBİ’leri ciddi anlamda olumsuz etkilediğini vurgulayan Önel, “Azalan iç ve dış talep, artan finansman maliyeti, yükselen operasyonel maliyetler ve zorlaşan tahsilat birçok işletmeyi zor durumda bırakıyor. Azalan işletme sermayesi firmaları başka yollara sevk ediyor. Geçen sene ile karşılaştırdığımızda ilk 6 ayda geçen senenin rakamlarını yakalayan konkordato ilan eden şirket sayısı düşündürücü” dedi.

Önel şöyle devam etti: “Özellikle başta bankalar olmak üzere, alacaklılardan korunmak için işletme, bir yolunu bulup konkordato ilan ettiğinde, piyasada sektörler bazında ciddi anlamda zincirleme kriz yaşanıyor. Bizim beklentimiz sürecin iyi analiz edilip iyi niyet karinesi çerçevesinde gerçekten zor durumda olan ve faaliyetini sürdürmek isteyen işletmelerin bu süreci kullanması, aksi taktirde suistimal edilmesi sektörleri işletmeleri ekonomiyi zor durumda bırakacaktır.”

Elon Musk'tan Trump'ın seçim kampanyasına dev destek Civan: "Leyla ölmemiş" Yalı Çapkını'nda Seyran ve Ferit kendine geliyor! Büyük aşk yeniden...
Sonraki Haber