Gökhan Kırdar

GÖKHAN KIRDAR KİMDİR?

Sanatçı 2003 yılında ‘Kurtlar Vadisi’ tv serisinin müziklerini hazırlamaya başladı. ‘Kurtlar Vadisi’ Vol1-Vol2-Vol3 dizi müzikleri albümleri 2004 ve 2009 yıllarında yayınlanarak yüksek satış rakamlarına ulaştı. 40'ın üzerinde ülke ve tv kanalında yayınlanan dizinin müzikleri ile sanatçı ilki 2005 yılında ‘Beyaz İnci Tv Ödülleri’ olmak üzere birçok farklı organizasyonda ‘En İyi Film Müziği’ ödülünü kazandı. Sanatçı ayrıca 2006 ve 2008 yıllarında 70'in üzerinde ülkede gösterime giren ‘Kurtlar Vadisi Irak’ ve ‘Kurtlar Vadisi Gladio’ sinema filmlerinin de müziklerini hazırlayarak büyük beğeni kazandı. 2006 yılında ‘Kurtlar Vadisi Irak’ soundtrack albümü yayına sunuldu. ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ dizisi yıllardır yayınlandığı günün en çok izlenen tv programı ve dizinin müzikleri de en çok dinlenen müzikler olmaya devam ediyor.

2003 yılında sanatçı ‘Ölümsüz Aşk’ ve ‘Hayalet’ isimli tv serilerinin müziklerini hazırlamaya başladı. Bu diziler için gerçekleştirdiği müzik çalışmaları da büyük beğeniyle karşılandı. Sanatçı 2004 yılında Lüksemburg‘ ta düzenlenen ve birçok tasarımcının işlerinin sergilendiği ‘Self Project’ kapsamında ‘Tüür’ başlıklı müzik terapi projesiyle tasarımcı olarak yer aldı. Aynı proje ‘Tüür-Yağmur Duası’ adıyla 2004‘ te albüm ve video film olarak Lüksemburg’ ta ve 2005 yılında ülkesinde yayınlandı. ‘Tüür’ projesi M.Ö. 10000’ e kadar dayanan Orta Asya müzik terapi bilgisi ve çalgılarının elektronik ve rock müzikle sentezlendiği ilk çalışma olarak dünya müzik tarihindeki yerini aldı.

Sanatçı 2004 yılının ortalarında ‘Yabancı Damat’ tv serisinin müziklerini hazırlamaya başladı. 2005 yılı ortalarında ‘Yabancı Damat’ dizisinin müziklerinin yer aldığı albümünü Loopus yapımcılığında ve Warner dağıtımıyla Yunanistan, Malta ve Kıbrıs’ ta da yayına sunarak yüksek satış rakamlarına ulaştı. 40'ın üzerinde ülke ve tv kanalında yayınlanan dizinin müzikleri ile sanatçı ilki 2005 yılında 'Beyaz İnci Tv Ödülleri' olmak üzere birçok farklı organizayonda 'En İyi Film Müziği' ödülünü kazandı. ‘Yabancı Damat’ dizisi dört yıl boyunca yayınlandığı günün en çok izlenen tv programı oldu ve dizinin müzikleri de en çok dinlenen müzikler olmayı başardı.

Sanatçı 2004 yılında ayrıca ‘Haziran Gecesi’ tv serisinin müziklerini de hazırlamaya başladı. 2005 yılı ortalarında ‘Haziran Gecesi’ dizisinin müziklerinin yer aldığı albümünü Loopus yapımcılığında ve EMI dağıtımıyla yayına sunarak yüksek satış rakamlarına ulaştı. 30'un üzerinde ülke ve tv kanalında yayınlanan ‘Haziran Gecesi’ dizisi iki yıl boyunca yayınlandığı günün en çok izlenen tv programı oldu ve dizinin müzikleri de en çok dinlenen müzikler olmayı başardı. 2004 yılında sanatçı ayrıca ‘Gülizar’ isimli tv filminin müziklerini de hazırladı. ‘Gülizar’ için hazırladığı müzikler büyük ilgiyle karşılandı. Sanatçı ödüllü kısa film ‘Bir Küvet Hikayesi’ nin müziklerini de 2004 yılında besteledi.

Sanatçı 2005 yılı başlarında ‘Anlat İstanbul’ sinema filminin müziklerini hazırladı. Filmin müzikleri ile büyük beğeni toplayan sanatçı Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) ’38. Türk Sineması Ödülleri En iyi Müzik’ ödülünü kazandı. Aynı yıl içerisinde ‘Anlat İstanbul’ filmi ‘2005 Uluslararası İstanbul Film Festivali Yılın En İyi Türk Filmi’ ödülünü ve ‘12. Adana Altın Koza Film Festivali’ beş ayrı dalda ödül kazandı. 2005 yılı ortalarında sanatçı ‘Banyo’ sinema filminin müziklerini hazırladı. Sanatçı aynı yıl ‘Aynalar’, ‘Dönme Dolap’ ve ‘Kanlı Düğün’ isimli tv serilerinin de müziklerini hazırladı.

2005 yılının Ağustos ayında sanatçı doksanlı yıllarda İzmir' de tanıştığı eşiyle evlendiler ve iki kız çocukları dünyaya geldi. Sanatçı 2005 yılının sonlarında film ve dizi müziklerinden oluşan ‘Best Of Jenerik’ albümünü Cd-Vcd fotmatında yayınlayarak yeni bir ilke imza attı. Sanatçı 2005 yılında internetin yaygınlaşması nedeniyle oluşan korsan dinleme alışkanlığı nedeniyle ‘Web Albüm’ adını verdiği tüm dünya için yeni bir dijital yayın formatı geliştirdi ve albümlerini bu yolla yayına sunmaya başladı. İnternet üzerinden canlı ‘Online Konser’ fikrini de dünyada ilk kez ortaya koyan ve gerçekleştiren yine o oldu. 2006 yılı ortalarında sanatçı ‘Köprü’ isimli tv serisinin müziklerini hazırlamaya başladı. ‘Köprü’ dizisi iki yıl boyunca yayınlandığı günün en çok izlenen tv programları arasında yer aldı ve sanatçının proje için hazırladığı müzikler büyük beğeniyle takip edildi.

Sanatçının 2006 yılında ‘Discovery Travel Channel America’ için hazırlanan tv program serisi ‘Not Your Average Travel Guide’ belgeselinde müziklerine yer verildi. Belgeselin Amerika ve Güney Amerika televizyonlarında gösterimi gerçekleşti. 2006 yılı sonlarında sanatçı ‘Sağır Oda’ isimli tv serisinin müziklerini hazırlamaya başladı. ‘Sağır Oda’ dizisi bir yıl boyunca yayınlandığı günün en çok izlenen tv programları arasında yer aldı ve sanatçının proje için hazırladığı müzikler büyük övgüyle karşılandı. Sanatçı 2006 yılında ülkesindeki TRT televizyon kanalında yayınlanan ‘Dünyanın Türküsü’ isimli bir müzik programının sunuculuğunu ilk kez üstlendi. Dünyadan ve ülkesinden tarzı olan müzisyenleri ağırlayan sanatçı, kendi müzik gurubu ile seslendirdiği canlı müziklerle de büyük beğeni topladı.

2007 yılından itibaren sanatçı sırasıyla ‘Dede Korkut Hikayeleri’ ve ‘Pars Narkoterör’ tv serilerinin, 2008 yılında ‘Sürgün Hayatlar’, ‘Geniş Zamanlar’ , ‘Kırmızı Işıklar’ ve ‘Dantel’ tv serileri ile ‘Alia Boşnak Rapsodi’ tv filminin müziklerini hazırlayarak milyonlarca tv izleyicisinin hafızalarında şarkılarıyla önemli bir yer edindi. Sanatçı ödüllü kısa film ‘Kabil’ in Çocukları’ nın müziklerini 2008 yılında besteledi. 2009 yılında müzik kariyerindeki ilk Türkçe/İngilizce remix albümü olan ‘Dayan Kalbim’ çalışmasını Cd-Web formatında ve Loopus yapımcılığında yayına sundu. 2009 yılında sanatçı ‘Hesaplaşma’ ve ‘Ayrılık’ tv serilerinin müziklerini hazırladı.

2009 yılında sanatçı ‘Aşkla Düşleyiş’ adını verdiği projesini yayınlamaya başladı. Kitap, müzik ve video başlıklarından oluşan ve dünyada ilk kez gerçekleştirilen bu interaktif sanat projesi yazıldığı anda online paylaşılan deneysel yapısıyla yeni bir dönemin başlangıcına daha öncülük ediyor. Sanatçı 2009 yılında ‘Saklı Kentin Sırdaşı’ isimli belgeselin ve ödüllü kısa film ‘Mevt’ in müziklerini besteledi.2010 yılında Alman yapımı ‘Suyun Derinliğinde’ art film projesinde İtalyan ‘Bella Vista Film’ şirketiyle ortaklık sağlayarak filmin müziklerini hazırladı. Filmin Almanya ve İtalya başta olmak üzere birçok ülke ve festivalde gösterimi gerçekleşti.

Sanatçı 2010 yılının sonlarında Lüksemburg‘ ta düzenlenen ve birçok tasarımcının işlerinin sergilendiği ‘Hammam Project’ kapsamında ‘Um Te Ka’ başlıklı müzik terapi projesiyle tasarımcı olarak yer aldı. ‘Um Te Ka’ projesi su ve müziğin insan ruhu üzerindeki negatif enerjiden arındırma etkisi üzerine kurulu bir çalışma olarak büyük ilgi gördü. 2010 yılında 'Adana Altın Koza' ve 2011 yılında 'Antalya Altın Portakal' film festivallerinde ulusal jüride görev aldı. Sanatçı aynı yıl 'Hicran Sokağı' isimli sinema filmi için 'Ayrılık Neye Yarar' isimli sözlü bir eser seslendirdi.

2011 yılından itibaren sanatçı sırasıyla ‘Yıllar Sonra’, 2012 yılında ‘Babalar ve Evlatlar’ ile ‘Atlılar’ ve 2013 yılında da ‘İnadına Yaşamak’ tv serilerinin ve ‘İki Denizin Birleştiği Yerde’ isimli belgeselin müziklerini hazırlayarak büyük beğeni topladı. Sanatçı 2013 yılında ‘Kayıp’ tv serisinin müziklerini de hazırlamaya başladı. 30'un üzerinde ülke ve tv kanalında yayınlanan dizinin müzikleri ile sanatçı büyük övgüyle karşılandı. 2015 yılında sanatçı
'Kara Kutu' isimli tv serisinin müziklerini hazırlamaya başladı.

'Uyanış: Büyük Selçuklu'nun müziklerini Gökhan Kırdar yapacak
Gökhan Kırdar'dan haber var! Gökhan Kırdar öldü mü? | Sağlık durumu ne?
Gökhan Kırdar'ın sağlık durumu nasıl? Gökhan Kırdar verem mi? Son durumu nedir? Gökhan Kırdar kimdir? Neden yoğun bakıma alındı? Gökhan Kırdar'dan kötü haber! Verem mi?