Kazakistan

Kazakistan Cumhuriyeti 1991 yılında siyasi haritalarda belirerek Avrasya'nın merkezinde konumlanmıştır. Kaynağı Türkçe olan Kazak kelimesinin anlamının "hür adam" olduğu düşünülmekte ve bu lakabın tarihsel olarak hürriyetlerine düşkün yörüklerden oluştuğu göz önüne alındığında yerinde bir tanımlama olduğu ortaya çıkmaktadır.

Binlerce yıl boyunca, bu yörükler kalabalık büyük baş hayvan sürülerini gütmüşler, bölgenin yamaçları ve nehir vadilerinde zengin toprakları işlemişlerdir. Değerli kürklerin sevk edildiği tarihi İpek Yolu ve Baharat Yolu'nun her ikisi de bölgeden geçerek Kazakistan'ı kültürel, ticari ve ekonomik anlamda Asya ile Avrupa arasında önemli bir köprü konumuna getirmiştir.

Emine Erdoğan, Astana'da yetimhane ziyaret etti
SÜLEYMANCILAR'A BÜYÜK OPERASYON! Dışişleri Bakanlığı'ndan selin vurduğu Kazakistan'a yardım mesajı!
Dünyadan Moskova'daki saldırıya tepkiler geldi! Hangi ülke ne dedi? İki ülkeden pedofilileri hadım etme kararı Interpol tarafından kırmızı bültenle aranıyordu: İzmir'de yakalandı TÜİK verileri açıkladı! Türkiye'den en çok ev alan 20 ülke belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan'a gidiyor! Dünya şampiyonu boksör, kucağında çocuğu bulunan adamı darbetti Kırgızistan ve Kazakistan’dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik İslam Memiş, ülkelerin ne kadar altın aldıklarını açıkladı! Dünya Türkiye için seferber! Hangi ülke ne kadar yardım yolladı? Ülkelerden Türkiye'ye yardım ve taziye mesajları Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda bayrak krizi! Çak çak tatlısı tarifi! MasterChef çak çak tatlısı nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken asgari ücret mesajı Yurda döndü Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan’a gitti! Carlos Alcaraz'dan Astana Açık'a erken veda Dünyanın yüzölçümü en büyük ülkeleri (Türkiye kaçıncı sırada?) Kazak petrolünün bir kısmı artık Rusya'yı bypass edip Azerbaycan üzerinden satılacak Ünlü oyuncu Çağatay Ulusoy ölümden döndü! Sette korkunç kaza... Putin'den eski Sovyet ülkelerine üstü kapalı tehdit: Ukrayna'yı örnek gösterdi Ümit Milliler, Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılma şansını kaybetti 3 yaşındaki çocuk 8. katta asılı kaldı! Tüyler ürperten kurtarma anı kamerada Erdoğan, bugün Kazakistan Cumhurbaşkanı ile görüşecek! Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev bugün Türkiye’ye geliyor Ümit Özdağ’a sık sık gittiği Kazakistan'da FETÖ elemanları mı eşlik ediyor? Bakan Çavuşoğlu yeniden koronavirüse yakalandı! Bitcoin haftaya 42 bin dolar seviyesinden başlıyor