Mehmet Aydın (Tosuncuk)

Mehmet Aydın, 31 Mayıs 1991 tarihinde Bursa'nın Nilüfer ilçesinde doğan, nitelikli dolandırıcılık suçundan kırmızı bültenle aranan bir Türk girişimcidir. Eren Çakar adını kullanarak rap şarkıları da üretmiştir.

Hayatına dair bilgiler, aslen Espiyeli olan Mehmet Aydın'ın, 31 Mayıs 1991 tarihinde Bursa'da dünyaya geldiğini gösteriyor. İlköğrenimini Bursa'da tamamladıktan sonra, bir dönem Egoman adıyla rap müzikle uğraşmıştır. Ağustos 2016'da Kuzey Kıbrıs merkezli Çiftlik Bank adlı şirketi kurarak girişimci kimliğini ortaya koymuştur. Ancak, Mart 2018'de saadet zinciri prensibiyle çalıştığı ve suç örgütü olduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma nedeniyle, topladığı 511 milyon lira ile Uruguay'a kaçtığı öne sürülmüş ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranmıştır.

Aydın'ın kişisel hayatında da çalkantılı dönemler yaşanmıştır. 2017 yılında evlendiği eşi Sıla Soysal'dan Ocak 2018'de boşanmıştır. Ocak 2019'da Interpol'ün en çok arananlar listesine dahil edilmiştir.

18 Nisan 2020'de Resmî Gazete'de yayımlanan bir infaz kararnamesiyle Çiftlikbank'ın kurucusu olarak bilinen "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın'ın infaz indiriminden yararlanamayacağı belirtilmiştir. Ancak, 30 Haziran 2021 tarihinde Sözcü gazetesine gönderdiği bir video aracılığıyla teslim olacağını söylemiş ve 1 Temmuz 2021'de Brezilya Sao Paulo'da Türkiye Başkonsolosluğu'na teslim olmuştur.

3 Temmuz 2021'de THY'nin TK16 sefer sayılı uçağı ile Brezilya'nın Sao Paulo kentindeki Guarulhos Uluslararası Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na getirilen Aydın, gözaltı süresi boyunca dava hakkında gizlilik kararı alınmış ve 7 Temmuz 2021'de mahkeme tarafından tutuklanmıştır.

Tosuncuk için 88 bin yıla kadar hapis talebi!
"Çıkınca Mars'a gideceğim, e-ticaret yapacağım"