Rojin Kabaiş

27 Eylül akşamı Van’da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kaybolan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş için arama çalışmaları sürüyor. Kabaiş'in yurttan çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Polisin başlattığı arama operasyonu, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından Van Gölü kıyısında yoğunlaştırılmış durumda.

Yapılan incelemelerde, Kabaiş’in arkadaşlarıyla son olarak görüştüğü ve çakıl taşı toplamak için Van Gölü sahiline gideceğini söylediği belirlendi. Arkadaşlarının olumsuz yanıt vermesi üzerine sahile tek başına gitmiş. Arama sırasında Kabaiş’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su gibi kişisel eşyalar sahilde bulunarak incelemeye alındı.

Diyarbakır'dan Van'a gelen Kabaiş ailesi, kızlarının bulunması için umudunu koruyor. Babası Nizamettin Kabaiş, yurt yetkililerinin kaybolma olayını geç bildirdiğini ifade ederek şikayette bulundu. Nizamettin Kabaiş, "Kızımın bulunması için tüm Türkiye'den yardım bekliyoruz. Yurt yetkilileri olayı daha erken bildirseydi belki daha farklı olabilirdi" diye konuştu.

Rojin'e ait olduğu düşünülen bir giysi parçası bulundu
Van Valisi Balcı'dan Rojin açıklaması: Çevre köylerde de çalışma var Deprem bölgesinde görev alan hassas burunlu köpekler arıyor
Termal kameralar, solar cihazları, dronlar devrede Rojin'den 7 gündür iz yok; telefonu jandarma kriminale gönderildi