Tokat

Tokat eski adıyla Bizans dönemi adıyla Komana, İran dönemi adıyla Kah-Cun, Selçuklu Devleti döneminde Dar Ün-Nusret, Moğollar döneminde Sobaru adlarıyla da bilinen Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan ili. Kuzeyde Samsun, kuzeydoğuda Ordu, doğu ve güneyde Sivas, güneybatıda Yozgat ve batıda Amasya illeriyle komşudur. İlçelerinden Yeşilyurt ve Sulusaray İç Anadolu Bölgesi'nde kalır.

1943 yılında Erbaa, 1944'te Artova ve Turhal, 1954 yılında Almus, 1987 yılında Pazar ve Yeşilyurt, 1990 yılında Sulusaray ve Başçiftlik ilçeleri kurulmuştur.

2016 yılında TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 12 ilçe, 37 belediye, bu belediyelerde 307 mahalle ve ayrıca 623 köy vardır. İl merkezinin denizden yüksekliği: 630 m.'dir.

Tokat Zile'de 17 ton karpuz ücretsiz dağıtıldı!
Tokat'ta çıkan orman yangını kontrol altına alındı! Tokat'ta gece vakti korkutan deprem!
Tokat'ta korkutan deprem Tokat'ta sağanak ve dol hayatı felç etti! Görenler şaşırdı: Kamyon şaha kalktı Erkek öğrencileri etek giydirip oynattılar! Soruşturma başlatıldı... Kuzey Anadolu Fay Hattı tetiklenir mi? Uzmandan çarpıcı açıklamalar! Vatandaşlar çadır kurdu: 'Geceyi burada geçireceğiz' Tokat'taki deprem sonrası 4 derece arttı Tokat 4.2 büyüklüğünde deprem ile sallandı Tokat depreminde kırılan fay hattı herkesi dehşete düşürdü! Tokat sallanmaya devam ediyor! 3.2 büyüklüğünde deprem oldu Deprem nedeniyle üniversitede ara sınavlar ertelendi Tokat'ın turistik ilçesi Sulusaray'da deprem paniği yaşanıyor... Tokat'ta korku dolu gece! 1 dakika ara ile beş deprem! Deprem sonrası heyelan yolu kapattı! İşte o anlar Tokat beşik gibi sallanıyor! Sulusaray'da üçüncü deprem! Tokat Sulusaray'da bir deprem daha meydana geldi! Sulusaray'da evlerine girmeyen vatandaşların bekleyişi sürüyor Tokat'ta deprem nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi Uzman isim Tokat depremindeki gözden kaçan tehlikeye dikkat çekti! Tokat'taki deprem sonrası Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama Tokat'ta akşam vakti korkutan deprem! Diğer şehirlerden hissedildi Deprem uzmanından korkutan uyarı geldi! Türkiye gece yarısı beşik gibi sallandı! Tokat'ta bir deprem daha! Tokat'ta gece yarısı korkutan deprem! Vatandaşlar panikle sokağa çıktı Kırık şişe ile yolcu otobüsünü rehin aldı Tokat'ta Türkiye'ye ders niteliğinde anlar... Tokat'ta MHP ilk kez belediye başkanlığını kazandı