Türkiye Varlık Fonu

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 26 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye’nin stratejik varlıklarını geliştirmek, değerlerini artırmak ve ülkemizin öncelikli yatırımları için kaynak sağlamak için kurulan Türkiye Varlık Fonu, ülkemizin ekonomik istikrarının arttırılması ve kalkınmasına katkı sağlamak, kamuya ait olan varlıkları daha etkin ve verimli bir şekilde yönetmek; mevcut kamu varlığına değer katarak gelecek nesiller için daha güçlü bir Türkiye hazırlamak amacıyla faaliyet göstermektedir.

Devredilen tüm kamu varlıkları ve fonlar Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi ile bağlı şirket veya iştirakleri ile fon ve bünyesinde kurulacak alt fonları kapsayan yatırım planlarına uygun olacak şekilde, yine şirketlerin mevcut yönetimleri ve işletme politikaları, iş planları, yatırım ve büyüme stratejilerine uygun olarak değerlendirilecektir. Ulusal ve uluslararası finans kuruluşları da dâhil olmak üzere ilgili paydaşlarla sağlanan iş birlikleri ile sürdürülebilirlik ilkesi dahilinde uzun vadede bu kurum ve kuruluşların devamlılığı ve ekonomimize katkısını arttırıcı yatırımlar gerçekleştirilecektir.

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi’nin ana faaliyet konusu sermaye piyasalarında araç çeşitliliği ve derinliğine katkı sağlamak, yurt içinde kamuya ait olan varlıkları ekonomiye kazandırmak, varlıkların değerini evrensel kurumsal yönetişim ilkeleri ile artırmak, yatırım odaklı dış kaynak temin etmek, stratejik, büyük ölçekli yatırımlara iştirak etmek amacıyla Türkiye Varlık Fonu’nu ve bu fona bağlı alt fonları kurmak ve yönetmektir.

Türkiye Varlık Fonu’nun, bünyesindeki varlıkların ürettiği katma değer performansını artırarak, büyük projelere finansman sağlayacak, bu sayede hem bu projelerin hayata geçmesiyle istihdam sağlanacak, hem de finansman maliyetleri üzerindeki baskı azaltılmış olacaktır. Tasarruf ve yatırımlardaki artışın sonucunda ise ülkemizin büyümesi ve kalkınması üzerinde olumlu etkilerde bulunacaktır.

Özel hukuk hükümlerine tabi bir Anonim Şirket yapısında olan Türkiye Varlık Fonu, profesyonel yönetim ilkelerine göre yönetilen bir şirkettir. Türkiye Varlık Fonu'nun amaçları şunlardır;

Önemli kamu varlıklarında değer artışı sağlayarak ekonomik büyümeye katkıda bulunmak,

Fitch, Türkiye Varlık Fonu ve 8 belediyenin kredi notunu yükseltti
Koza Altın, Koza Anadolu ve İpek Enerji, Varlık Fonu’na devredildi! İngilizler manşeti attı: Yatırımcılar Türk ekonomisine güveniyor!
Mehmet Bostan tahliye edildi Mehmet Bostan kimdir? Kaç yaşında? Ne iş yapıyor? Türk Telekom'da yeni dönem! Yönetim kurulu üyeleri belirlendi Turkcell'den sonra 2. stratejik adım! Varlık Fonu, Türk Telekom'un yüzde 55'ini devraldı Türkiye Varlık Fonu'ndan kamu bankalarına destek: Vakıfbank ve Halkbank'ta sermaye artışı Kamu bankalarına 51,5 milyar TL'lik sermaye artışı Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom'a talip oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Varlık Barışı'na başvuru süresi uzatıldı 3 kritik atama Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Selim Arda Ermut kimdir, kaç yaşında? TVF Genel Müdürü Sönmez'den Türk Hava Yolları açıklaması Satış Avrupa'ya olunca ses yok, Katar olunca kıyamet kopuyor! Katar'ın aldığı pay EBRD'nin elindeydi Borsa İstanbul'un yüzde 10'unun devri tamamlandı Ahmet Burak Dağlıoğlu kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Türkiye Varlık Fonu Erdoğan başkanlığında toplandı TVFCELL nedir? TVF açılımı ne demek? Turkcell'in Türkiye Varlık Fonu'na devrine onay Türkiye Varlık Fonu'ndan Çin hamlesi 'THY hisseleri satılıyor' iddialarına açıklama Şans oyunlarında devir vakti TVF: Kamu bankaları sermaye artırma süreci tamamlandı Vakıfbank da Türkiye Varlık Fonu şemsiyesi altına giriyor... TVF, o hisseleri satın aldı Borsa İstanbul'un yüzde 10 hissesi daha satıldı Varlık Fonu, at yarışları için harekete geçti! Türkiye Varlık Fonu'ndan flaş hamle!