zürafa

Zürafalar ortalama 5 metre boyunda olup (4-6 metre arası) dünyanın en uzun hayvanı ünvanını almışlardır.

Zürafalar uzun bacakları, uzun boyunları ve kendilerine özgün benekleri ile tanınırlar.

Eski zamanlarda insanlar zürafaların leopar ve deve türünün karışımından olan bir melez ırk olduklarına inanmışlardır.

Bu hayvanın bilimsel adı “Camelopardalis”dır.

Zürafa Özellikleri

Afrikada yaşayan bu hayvan saate 52 Km/saat hız ile koşabilir,
Uzun boyları ve uzun dilleri (yaklaşık 45 cm) sayesinde diğer hayvanların ulaşamadığı ağaçların yapraklarından beslenirler. Genellik ile akasya ağaçlarını tercih ederler.
Günlerinin çoğunu yemek tüketerek yaşarlar, yetişkin bir zürafa yaklaşık 45 Kg ağaç yaprağı tüketir.
Zürafaların boyunları uzun ama gerdan boyu kısa olduğundan su içmek için bacaklarını yeteri kadar açıp eğilmeleri gerekmektedir.
Zürafalar günlük su ihtiyaçlarının bir kısmını tükettikleri ağaçların yaprakları sayesinde elde ederler.
Bu hayvanlar günlerinin hemen hemen her anında ayakta geçirirler, günde en az 10 dakika ve en çok 2 saatini ayakta uyuyarak geçirebilirler. Doğum sırasında dişi zürafalar bebekleri ayaktayken dünyaya getirirler.
Her inasnın sahip olduğu farklı parmak izi gibi, her bir zürafanın kendine özgü benekleri vardır hiç bir zürafa aynı benek desenlerine sahip değildir.
Bu hayvanların yaşama süresi yaklaşık 25 yıldır.

Erkek ve dişi zürafalar

Erkek zürafalar dişi zürafalar göre daha uzun ve ağırdırlar. Bugüne kadar kayıtlara geçmiş en uzun zürafa yaklaşık 5,92 metre ve 2 ton ağırlığındadır.

Her iki cinsiyetinde boynuzları vardır ancak dişi zürafaların boynuzları erkeklere göre daha kısadır. Erkeklerin boyunzları kavga sırasında kafa taslarını koruma görevini taşımaktadır.

Dişi züravalar 5 yaşından sonra hamile kalabilirler.

Hamilelik süreleri yaklaşık 15 ay sürmektedir doğum zamanı geldiğinde dişi zürafalar bebekleri ayaktayken dünyaya getirirler.

Yeni doğan zürafalar yaklaşık 2 metre boyunda olup 70 Kg ağırlığına sahiptirler ayrıca doğduklarından yaklaşık 10 saat sonra ailelerinin yanında yürümeye başlayıp hatta koşabilirler.

Nadir görülen beyaz zürafalar öldürüldü
Isparta'da heyecanlandıran keşif! 8 milyon yıllık Ödüllü yönetmen zürafa tarafından öldürüldü!
Doğanın nadir güzellikleri: Beyaz zürafalar HAVA ATABİLECEĞİNİZ 69 GENEL KÜLTÜR... Zürafanın doğum anı görenleri hayretler içinde...