Konut kredisi hesaplama ve Konut kredisi faiz oranları | Bankaların konut kredisi faiz oranları
Konut kredisi faiz oranlarında son durum ne? En hesaplı konut kredisi hangi bankada? Bankaların konut kredisi faiz oranları ne oldu? Konut kredisinde son rakamlar ne? Son konut kredisi faiz oranlar ne kadar oldu? Konut alacaklar bu soruların cevabını merak ediyor ve internette konut kredisi hesaplama yapıyor.İşte bankaların konut kredisi faiz oranları ve konut kredisi faiz hesaplama dahil tüm detaylar haberimizde...
Konut kredisi faiz oranları ev elmak isteyenlerin en çok merak ettiği konular arasında. Ev hayali kuranlar Konut kredisi faiz oranlarında son durum ne? En hesaplı konut kredisi hangi bankada? Bankaların konut kredisi faiz oranları ne oldu? Konut kredisinde son rakamlar ne? Son konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu? gibi soruların cevaplarını merak ediyor. Konut kredisi faiz oranlarını internetten araştıranların baktığı bir başka konuda konut kredisi faiz hesaplama oluyor. Peki Konut kredisi faiz oranlarında son durum ne? Konut kredisi faiz hesaplama nasıl yapılır? İşte bankaların konut kredisi faiz oranları ve konut kredisi faiz hesaplama ile ilgili tüm bilgiler...
Gayrimenkul sektörünü en çok ilgilendiren konu bankaların konut kredisi faiz oranları. Ev almak isteyenler en yeni konut kredisi faiz oranlarını merak ediyor ve Konut kredisi hesaplama yapıyor. Peki hangi banka en uygun konut kredisi oranını veriyor. Bankaların konut kredisi oranları ne oldu. Banka banka en yeni konut kredisi faiz oranları ve konut kredisi hesaplama yöntemi haberimizde...
En uygun konut kredisi hangi bankada? Tıklayın görün...
KONUT KREDİSİ ÇEKECEKLER DİKKAT!
Konut kredisi başvurusu yaparak durumunuz uygunsa ev sahibi olmak artık kolaylaştı. Özellikle Mortgage kredileri ile konut sahibi olanların sayısı fazlalaştı. Hayali kurulan evi almak için öncelikle bir miktar birikim yapmak şarttır. Daha sonrasında uzun vadeli bir borca girilir. Ancak konut kredisi çekmeye karar verdikten sonra dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır.
İnsanların temel ihtiyaçlarının başında gelen barınma ihtiyacı aile ekonomilerinde oldukça fazla yer tutar. Ailenin toplam kazancı hesaplandığında kira gideri özellikle de yıllık bazda hayli yüklü bir tutara denk gelir. Hal böyle olunca da gerekli hesaplamalar yapılarak, kredi çekerek ev alma yoluna gidilir. Çekilen bankaların konut kredileri kira öder gibi ödenir, bir yandan da ev sahibi olunur. Türkiye’de bu mantıkla hareket ederek, konut kredisi çekip ev alan pek çok aile vardır. Bankaların konut kredileri ufak tefek farklılıklar gösterse de birbirine yakın şartlarda verilir. Konut kredisi alırken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır.
Konut kredisi başvurusu yaparak durumunuz uygunsa ev sahibi olmak artık kolaylaştı. Özellikle Mortgage kredileri ile konut sahibi olanların sayısı fazlalaştı. Hayali kurulan evi almak için öncelikle bir miktar birikim yapmak şarttır. Daha sonrasında uzun vadeli bir borca girilir. Ancak konut kredisi çekmeye karar verdikten sonra dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır.
Öncelikle satın almayı düşündüğünüz ve bankaya sunacağınız konutun toplam değerinin bir kısmını peşinat olarak sizin ödeyeceğinizi, geri kalan kısmının bankalar tarafından size kredi şeklinde verildiğini bilmeniz gerekiyor.
Ayrıca bankalar sizin aylık gelirinizin en çok yüzde 60’ına kadar konut kredisi alımı sağlar. Ancak evi satın alacak kişiler birden fazlaysa ve aylık gelirlerini iki kişinin toplam geliri şeklinde beyan ederlerse bankaların konut kredisi imkanından daha fazla tutarda yararlanma imkanına sahip olurlar. Mesela aile fertlerinden birinin maaşı 2.000 lira ise ve bankaya bunu ibraz ettiğinde bu tutarın yüzde 60’ı kadar aylık ödemelerin denk geleceği krediyi çekebilirken, eşinin maaşı da 2.000 lira ise ve bunu da bankaya ibraz ederse toplam tutar yani 4.000 liranın yüzde 60’ı baz alınır. Yani avantajlı konut kredisi çekmek isteyenler için eşlerin ikisinin de çalışıyor olması önemlidir.
Konut kredisi çekmenizi kolaylaştıran bir diğer etmen ise alacağınız evin yaşı, bulunduğu bölge ve sağlamlığıdır. Ayrıca eğer alacağınız evin değeri piyasa değerine göre düşükse ekspertiz raporunda gösterilecek olan değer de bununla orantılı olur ve bankanın ev için vereceği tutar da artar. Bu da sizin daha az peşinat ödemeniz anlamına gelir. Ama uygun fiyatlı evlerde de evin sağlamlığı, zemini gibi hususlara da dikkat etmek çok önemlidir.
Bankaların konut kredilerini çekmek istediğinizde tüm bankaların faiz oranlarını ve dosya masraflarını araştırıp hesabınızı ona göre yapın.
Ev almaya karar verdiğinizde henüz ev araştırma aşamasındayken elinizdeki peşinatı bankaya mevduat hesabına yatırın. Paranızın bulunduğu bankanın size kredi vermesi daha kolay olacaktır.
Konut kredisi çekme konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli şey krediyi çekecek kişinin kredi notudur. Kredi notunuz daha önce banka ürünü kullanıp kullanmadığınız ve kullandıysanız ödemelerinizin düzenli olup olmadığı ile ilgilidir.
KREDİ HESAPLAMA ARACI İÇİN TIKLAYIN
BANKA BANKA KONUT KREDİSİ ORANLARI
Akbank konut kredisi faiz oranları:
Banka, 2 yıla kadar olan vadelerde konut kredisi faiz oranlarını da yüzde 0,90'a indirdi. 2 yılın üzerindeki vadelerde 5 yıla kadar yüzde 0,93, 7 yıla kadar yüzde 0,95 ve 7 yılın üzerinde yüzde 0,97 faiz oranı uygulanacak. İhtiyaç kredilerinde 48 aya kadar yüzde 1,14'ten başlayan faiz oranlarıyla kredi sunarken, taşıt kredilerinde de tüm vadeler için faiz oranını yüzde 1,09'a düşürdü.
Türkiye İş Bankası konut kredisi faiz oranları:
Konut kredisinde faiz oranlarını yüzde 0,95'ten yüzde 0,90'a çekti. Taşıt kredisinde faiz oranları sıfır taşıtta 1,18'den 1,10'a, ihtiyaç kredisinde yüzde 1,20'den yüzde 1,15'e geriledi.
Garanti Bankası konut kredisi faiz oranları:
Konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,90'a çekti. Banka, taşıt kredisi faiz oranlarını yüzde 1,13'e, ihtiyaç kredi faiz oranlarını da yüzde 1,14'e düşürdü.
VakıfBank konut kredisi faiz oranları:
VakıfBank KOBİ müşterileri için geçerli kampanya kapsamında yüzde 0,98 faiz oranı ve 36 aya kadar vade imkanıyla 100 bin liraya kadar kredi sunuyor. Bireysel kredi faiz oranlarında da indirime giden banka, bin-10 bin lira arası ihtiyaç kredilerinde faiz oranını yüzde 1,26’dan yüzde 1,17’ye, 10 bin-50 bin lira arasında ise yüzde 1,26’dan yüzde 1,15’e düşürdü. Taşıt kredilerinde yüzde 1,15 olan faiz oranını yüzde 1,10’a çeken Vakıfbank, konut kredisi faizlerinde de önceki aylarda indirime gitmişti.
Yapı Kredi konut kredisi faiz oranları:
Konut kredisi faiz oranını 1-60 ay vadelerde yüzde 0,90’a, 61-120 ay vadelerde ise yüzde 0,92’ye kadar düşürdü. Banka, 25 bin lira ve üzerindeki bireysel ihtiyaç kredilerini de tüm vadelerde yüzde 1,19’dan başlayan faiz oranlarıyla tüketicilere sunmaya başladı.
QNB Finansbank konut kredisi faiz oranları:
Konut kredisi faizlerini aylık yüzde 0,90’a kadar düşürdü. İhtiyaç kredilerinde ise aylık yüzde 1,14’ten başlayan faiz oranı uygulanacak.
HSBC konut kredisi faiz oranları:
Banka, konut kredisi faizlerinde oranı 72 aya kadar aylık yüzde 0.99 olarak uyguluyor. Tüm tutar ve 48 aya kadar tüm vadelerde bugünden itibaren geçerli olmak üzere taşıt kredisi faiz oranları tüm vadelerde yüzde 1.25 oldu.
Şekerbank konut kredisi faiz oranları:
Konut kredisinde 2 yıla kadar olan vadelerde faiz oranlarını yüzde 0,85 seviyesine çekerken, 5 yıla kadar olan vadelerde ise faiz oranını yüzde 0,95’e indirdi.
TEB konut kredisi faiz oranları:
10 yıla kadar olan tüm vadelerde yüzde 0,97 olarak belirlediği konut kredisi faiz oranını 60 aya kadar yüzde 0,90’a çekti. Banka, taşıt kredisinde yüzde 1,10, ihtiyaç kredisinde ise yüzde 1,20’den başlayan faiz oranı sunuyor.
Peki bankaya gidip kredi almak isteseniz yeni faiz oranlarıyla ne kadar ödeme yapacaksınız? İşte kredi tutarları ve ödeyeceğiniz miktar...
10 bin TL'lik ihtiyaç kredisi (2 yıllık)
Faiz: Yüzde 1,15
Aylık taksit tutarı: 492 TL
Toplam ödeme: 11 bin 815 TL
10 bin TL'lik ihtiyaç kredisi (4 yıllık)
Faiz: Yüzde 1,15
Aylık taksit tutarı: 286 TL
Toplam ödeme: 13 bin 741 TL
100 bin TL'lik konut kredisi (5 yıllık)
Faiz: Yüzde 0,90
Aylık taksit tutarı: 2 bin 164 TL
Toplam ödeme: 129 bin 855 TL
100 bin TL'lik konut kredisi (10 yıllık)
Faiz: Yüzde 0,92
Aylık taksit tutarı: 1380 TL
Toplam ödeme: 165 bin 572 TL
KONUT KREDİSİ İÇİN EN UYGUN VADE SEÇENEĞİ HANGİSİ?
Konut kredisi miktarını ne kadar zamanda geri ödeyebilirsiniz? Konut kredisi ile ev sahibi olmayı düşünen kişinin aylık ve yıllık geliri, kişiye özel en uygun vade seçeneğini ortaya koyuyor. Konut kredisi kullanacağınız bankayı belirlerken, ödeme planlarını karşılaştırmak karar verme sürecinizi hızlandıracaktır.
KONUT KREDİSİNDE EN DOĞRU FAİZ ORANI SEÇİMİ NASIL YAPILIR?
Konut kredisi için başvurduğunuzda, bütçenizi hesaplarken faiz oranını tek başına düşünmemelisiniz. Bu nedenle faiz oranının yanı sıra toplam maliyeti detaylı olarak hesaplamakta fayda var.
DOSYA MASRAFI ÜCRETİ NEDİR?
Bankalar konut kredisi verirken gerçekleştirdiği işlemlerle ilgili dosya masrafı alabiliyor. Bu nedenle dosya masrafının ücretini kredi başvurusu yaptığınızda öğrenmeyi unutmamalısınız.
Türkiye'nin en çok konut satılan ilçesi belli oldu
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye'nin en çok konut satışı yapılan ilçesi Esenyurt oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılında Türkiye'deki konut satışlarına ilişkin verileri açıkladı. Buna göre en fazla konut satışı yapan 20 ilçenin bulunduğu listede İstanbul'un Esenyurt ilçesi ilk sırada yer aldı.