Konya'da bitkisel atıklardan organik gübre elde edilerek silajlık mısırda yüzde 42 verime ulaşıldı

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsünce yürütülen çalışmada, Konya’da hasat sonrası mısır ve ayçiçeği atıklarından elde edilen gübre ile silajlık mısırda yüzde 42 verim elde edildi.

Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsünde tarımda sıfır atık parolası üzerine çalışan uzmanlar, hasat sonrası tarlada kalan mısır ve ayçiçeği atığını toprağa kazandırmak üzere başlattığı iki yıllık çalışmanın sonuna geldi.

Projede ülkede mısır, ayçiçeği artıkları ve tavuk gübresi bir dizi işlemden geçirilerek gübre formuna dönüştürüldü. Silajlık mısır tarlasında kullanılan kompost gübre denemesinde yüksek rekolte değerine ulaşıldı.

Dünyayı onlar yönetiyor: İşte dünyanın en güçlü 50 Yahudi'si! Peki hangi ülkeler hayatta kalacak hangi ülkeler yok olacak? Narin Güran'ın sol avucundaki saç ve kıl kime ait? Münevver'in babası konuştu! Gerçekten öldü mü? İspanyol basını Arda Güler'in yeni takımını açıkladı! 22 Kasım yarın okullar tatil mi? Cuma hangi şehirlerde tatil