Konya'da bitkisel atıklardan organik gübre elde edilerek silajlık mısırda yüzde 42 verime ulaşıldı

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsünce yürütülen çalışmada, Konya’da hasat sonrası mısır ve ayçiçeği atıklarından elde edilen gübre ile silajlık mısırda yüzde 42 verim elde edildi.

Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsünde tarımda sıfır atık parolası üzerine çalışan uzmanlar, hasat sonrası tarlada kalan mısır ve ayçiçeği atığını toprağa kazandırmak üzere başlattığı iki yıllık çalışmanın sonuna geldi.

Projede ülkede mısır, ayçiçeği artıkları ve tavuk gübresi bir dizi işlemden geçirilerek gübre formuna dönüştürüldü. Silajlık mısır tarlasında kullanılan kompost gübre denemesinde yüksek rekolte değerine ulaşıldı.

Epstein adası nedir, nerede? Epstein adasında ne oldu? Narin'in kemiklerini sızlatan görüşme Restoratör Tuğba 5. kattan düşüp öldü 3 harcama limiti belirlendi buna göre faizle değişecek Galatasaray'a 150 milyon euroluk dünya yıldızı! Bedavaya geliyor... Gaziantep FK Göztepe maç özeti izle! Goller ve beIN Sports geniş özet