Konya'da bitkisel atıklardan organik gübre elde edilerek silajlık mısırda yüzde 42 verime ulaşıldı

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsünce yürütülen çalışmada, Konya’da hasat sonrası mısır ve ayçiçeği atıklarından elde edilen gübre ile silajlık mısırda yüzde 42 verim elde edildi.

Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsünde tarımda sıfır atık parolası üzerine çalışan uzmanlar, hasat sonrası tarlada kalan mısır ve ayçiçeği atığını toprağa kazandırmak üzere başlattığı iki yıllık çalışmanın sonuna geldi.

Projede ülkede mısır, ayçiçeği artıkları ve tavuk gübresi bir dizi işlemden geçirilerek gübre formuna dönüştürüldü. Silajlık mısır tarlasında kullanılan kompost gübre denemesinde yüksek rekolte değerine ulaşıldı.

2025 asgari ücrette yeni rakamlar ortaya çıktı Plastik Poşet Ücretleri Artacak mı? Poşet Fiyatları Zamlandı mı? Güle güle Fernando Muslera! Galatasaray'a dünyaca ünlü kaleci geliyor Akaryakıtta tabelalar bir kez daha değişiyor! Türkiye tetikte! "Şakası yok, zamanlama meselesi" Mauro Icardi güzel şarkıcıyla bir araya geldi