Koronavirüsle ilgili yanlış bilgilerin kaynağı olan süper yayıcı tespit edildi!

Sosyal medyada yer alan aşı karşıtı yazılar üzerine bir araştırma yayımlayan New York Times, koronavirüsle ilgili yanlış bilgilerin kaynağı olan süper yayıcıyı açıkladı. Sosyal medyadaki aşı karşıtı mesajların yüzde 65’inin 12 kişi tarafından yazıldığı belirtilirken, bunların ABD'den Joseph Mercola adlı alternatif tıp savunucusu ve osteopatik hekiminin olduğu ortaya çıktı.

Koronavirüs salgını çıktığında tüm gözler aşıyı bulacak bilim insanlarındaydı. Aşılar bulundu, birçok ülkede aylar önce uygulanmaya başladı hatta bazı ülkelerde neredeyse sonlara yaklaşıldı ancak dünya genelinde virüsle ve aşılarla ilgili doğruların yanı sıra yalan yanlış bilgiler de dolaşıyor.

Sosyal medyada yer alan aşı karşıtı yazılar üzerine bir araştırma yayımlayan New York Times, Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde yaşayan Joseph Mercola adlı alternatif tıp savunucusu ve osteopatik hekiminin sosyal medyadaki aşı karşıtı mesajlarını atan kişilerin başında geldiğini yazdı.

KORONAVİRÜSLE İLGİLİ YANLIŞ BİLGİLERİN BAŞ YAYICISI

NTV'nin haberine göre; ABD'de Dijital Nefretle Mücadele Merkezi'ne ait araştırma; sosyal medyadaki aşı karşıtı mesajların yüzde 65’inin 12 kişi tarafından yazıldığını ortaya koydu. Bu isimlerin başının Florida'da yaşayan Joseph Mercola adlı alternatif tıp savunucusu ve osteopatik hekimi geliyor. Mercola, araştırmacılar tarafından "çevrimiçi koronavirüs yanlış bilgilerinin başlıca yayıcısı" olarak tanımlanıyor.

600'DEN FAZLA MAKALE YAYINLAMIŞ

Düzinelerce çalışanı olan ve internet konusunda bilgili bir girişimci olan Dr. Mercola’nın Facebook'ta Covid-19 aşıları hakkında şüphe uyandıran 600'den fazla makale yayınladığı da bildirildi. Mercola'nın yazdığı gönderilerin genel olarak aşının işe yaramadığını belirtmekten ziyade aşı güvenliği hakkında sorular içerdiğini belirten NY Times, Facebook ve Twitter’ın Mercola'nın bazı gönderilerine “dikkatli olun” etiketi koyduğunu belirtti.

Dijital Nefretle Mücadele Merkezi (CCDH) direktörü Imran Ahmed, "İnsanları kendi kölesi haline getirmek için ustaca ve acımasızca kullandığı sosyal medya ona yeni bir hayat verdi" dedi.

MERCOLA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan yanlış bilgilerin başlıca yayıcısı olarak nitelenmesinin ardından NY Times’a e-posta gönderen Mercola, “Böyle adlandırılmam oldukça tuhaf. Bu kadar az kişinin beğendiği gönderiler Biden’ın milyarlarca dolarlık aşı kampanyasına nasıl zarar verebilir. D vitamini ve Covid-19 riskiyle ilgili hakemli bir yayının baş yazarıyım ve tıbbi araştırmamı paylaşarak halkı bilgilendirmeye hakkım var" dedi.

İstanbul’un yeni tehlikesi! Fentanil etkisindeki zombiler Akademik kadro ilanları 23 Kasım 2024 Cumartesi! 23 Kasım 2024 Resmi Gazete yayımlandı! İşte günün kararları...
Sonraki Haber