Kripto para ve blockchain ile bu meslekler ortaya çıkıyor

Kripto para piyasasının yükselmesi ve milyonlarca kişinin kullandığı bir yatırım aracı olmasıyla birlikte yaygınlaşan blockchain teknolojisi ile birlikte farklı meslekler ortaya çıkıyor. Bu meslekler teknoloji gelişimi, yönetimi ve blockchain hukuk danışmanlığı gibi farklı gruplarda yer alıyor.

Kripto paraların hayatımıza girmesiyle birlikte duyduğumuz bir kavram da 'blockchain' oldu. 2008 yılından bu yana kullanılan bir teknoloji olan blockchain, farklı alanlarda da kullanılıyor.

Blockchain teknolojisinin yaygınlaşması ile birlikte farklı meslekler de ortaya çıkıyor. İşte blockchain teknolojisi ile ortaya çıkan farklı meslekler...

BLOCKCHAİN TASARIMCISI

Hangi sektör olursa olsun ya da ne iş yapılırsa yapılsın tasarım vazgeçilmez olmaya devam edecek. Çeşitli endüstrilerde yaygınlaşmaya başlayan blockchain sadece bilgisayar bilimcileri tarafından değil, aynı zamanda verimliliklerini artırmak ve maliyetleri azaltmak isteyen kişiler tarafından da kullanılacak. Burada farklılaştırıcı nokta tasarım olacak. Dolayısıyla blok zinciri çözümlerinin kullanıcı arayüzü ve tasarımı daha da önemli hale gelecek. Blockchain tasarımcıları, güven veren ve kullanıcı dostu bir deneyimin nasıl tasarlanacağını düşünürken aynı zamanda bu teknolojiyi özel kılan öznitelikleri de oluşturan isimler olacak.

BLOCKCHAİN GELİŞTİRİCİSİ

Blockchain teknolojisi sayesinde ortaya çıkan fırsatlardan yararlanmak isteyen şirketlerin, blockchain platformlarını geliştirmelerine yardımcı olacak uzmanlığa sahip blockchain geliştiricilerine ihtiyaçları var. Blockchain geliştirme uzmanlığı, bu alan özelinde şu an için en öne çıkan kariyer yollarından biri. Birçok programlama dilini bilmeyi ve etkin şekilde kullanmayı gerektiren bu meslek, yakın gelecekte en popüler iş alanlarından biri olmaya aday.

BLOCKCHAİN PROJE YÖNETİCİSİ

Bir blockchain proje yöneticisi, blockchain uzmanları ile yöneticileri arasında köprü görevi kurmakla yükümlüdür. Blockchain çözümünü geliştirecek bir organizasyonda yer alan yönetici, blockchain teknolojisinin güncel versiyonlarından haberdar olmalıdır. Bu uzman, herhangi bir sektörde çalışan bir proje yöneticisinin uzmanlığının yanı sıra blockchain teknolojisinin teknik bilgilerine de hakim olmalıdır.

BLOCKCHAİN AVUKATI VEYA HUKUK DANIŞMANI

İşin hukuki tarafı olmazsa olmazlardan biri. Kuruluşlar, yeni teknolojilerin getirdiği sonuçlarla ilgilenirken bir yandan da farklı yasal sorunlar ve durumlar ortaya çıkacak. Teknolojilerini piyasaya sürdüklerinde göz önünde bulundurmaları gerekenler konusunda hukuksal uzmanlık arayışına giden firmalar için blockchain avukatları oldukça önemli rol oynayacak.

BLOCKCHAİN NEDİR?

Blockhain yani diğer adı ile blok zinciri, para transferlerinin ya da teknolojisi verilerin güvenliğini sağlayan en güçlü güvenlik aracıdır. Blockchain teknolojisi, 2008 yılından bu yana kullanılıyor.

Blockhain teknolojisi, dosyaları şifrelemek ve güven altında tutmak için kullanılır. İnternet ortamında sahip olduğumuz veriler kontrolümüz dışında bazen kopyalanabilir, karıştırılabilir, değiştirilebilir ve tekrar düzenlenebilir. Bu durum internet doğasının bazen sinir bozucu bazen de güzel olan tarafıdır. Blockchain yani blok zinciri teknolojisi de transfer ve ver güvenliğini sağlamak için kullanılan teknolojilerdir. Blok zinciri, geleneksel veri tabanları gibi değil de, işlemlerin arka arkaya listelediği dijital bir kayıt defteri olarak çalışır.

Kizilcik Şerbeti 78. bölüm fragmanı yayınlandı mı? Yalı Çapkını 85. bölüm fragmanı izle! Seyhan yeni fragmanda hamile Yalı Çapkını dizisinde Seyran ve Ferit'in dinmeyen özlemi sona eriyor!
Sonraki Haber