Kuduz Aşısı Sağlık Ocağında Yapılır Mı?

Kuduz Aşısından Önce Neler Yapılır?

Aşı yapılmadan önce enfekte olan hayvan tarafından ısırılan bölgenin temizlenmesi gerekir. Bu temizleme işlemi bol miktarda su ve sabun ile yapılır. Temizleme basit gibi görünse de hastalığın önlenmesinde etkilidir.

Isırılan bölge beyne uzak bir bölgede ise 72 saat içerisinde virüs vücuda yayılır. Kişiyi ısıran hayvan yakalanıp 10 gün boyunca hayvanda kuduz belirtisi olup olmadığına bakılır. Eğer kuduz belirtisi yoksa hayvan ısırdığı insanda da kuduz meydana gelmez.

Fakat hayvanın yakalanmaması durumunda kuduz riski olacağı için kişi direkt tedavi altına alınmalıdır. Öncelikle kişiye serum takılır ve ısırılan bölgede iyi bir pansuman işlemi yapılır. Bu işlemler bittikten sonra kuduz aşısı yapılır.

Türkiye'nin taraftar haritası belli oldu: İşte il il şaşırtan o tablo! Real Madrid Barcelona şifresiz canlı izle linki! Canlı yayın anlatımı İstanbul Boğazı'nda 1 Milyonluk düğün! Hazırlıkları 1 yıl sürdü 4 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı Gıda sahtekarları yine iş başında! Sucuğa eşek eti karıştırmışlar Poşetteki kan insana ait değilmiş