Kurban Bayramı tatili ne zaman kaç gün olacak?

Yaz aylarının gelmesiyle ile birlikte tatil planları yapan vatandaşların aklına ''Kurban Bayramı ne zaman?'' sorusu geliyor. Her sene kutlanan ve müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan 2017 Kurban Bayramı hangi güne denk geliyor? 2017 Kurban Bayramı tarihi Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından yayınladı. Tatil planları yapan vatandaşların dikkatine! Kurban bayramı tatili kaç gün olacak? Herkes merakla bu soruyu soruyor. İşte cevabı...

Yaz aylarının gelmesiyle ile birlikte tatil planları yapan vatandaşların aklına ''Kurban Bayramı ne zaman?'' sorusu geliyor. Her sene kutlanan ve müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan 2017 Kurban Bayramı hangi güne denk geliyor? 2017 Kurban Bayramı tarihi Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından yayınladı. Peki Kurban Bayramı ne zaman kutlanacak? Tatil planları yapan vatandaşların dikkatine! Kurban bayramı tatili kaç gün olacak?
Herkes merakla bu soruyu soruyor. İşte cevabı...

Yaz aylarında tatil planı yapan vatandaşlar 2017 Kurban Bayramı tarihini merak ediyorlar. Diyanet İşleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre Kurban Bayramı tarihi yayınlandı. Her sene kutlanan ve müslümanlar için büyük öneme sahip olan Kurban Bayramı hangi ayda kutlanacak? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Kurban Bayramı ne zaman kutlanacak?

Ramazan Bayramı'nın sona ermesiyle tatil planı yapanlar Kurban Bayramı'nı beklemeye başladı. Daha 2 aylık bir süre olmasına rağmen şimdiden planlar yapılıp hazırlıklara başlandı. Peki arefe günü tatil olacak mı?
Vatandaşlar, arefe gününün tam gün tatil edilmesi halinde toplamda 6 gün tatil yapılmış olacak. Konuyla ilgili resmi kaynaklardan henüz bir açıklama olmasa da, arefe gününün tam gün tatil olması bekleniyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın tatili ile birlikte 5 gün tatil olmasına kesin gözüyle bakılıyor. 31 Ağustos 2017 Kurban Bayramı arefesi içinde tam gün tatil olması bekleniyor.

6 GÜN TATİL UMUDU

Yaşar Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. İge Pırnar, birleştirme ve tatillerin süresinin uzatılması kararlarının önceden belirlenerek duyurulmasının önemine dikkat çekti.

Bu yıl yine Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte hem turizm işletmecilerinin, hem de tatile çıkacakların beklentilerinin Bakanlar Kurulu tarafından gelecek olası bir uzatmaya yönelik resmi açıklamaya odaklandığını belirten Yaşar Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof.Dr.İge Pırnar, "30 Ağustos Zafer Bayramının resmi tatil olması ve arife gününün tam gün ilan edilebilmesi, toplam tatil süresinin 6 güne çıkması ihtimalini ortaya çıkarıyor. Eğer, Hükümet tarafından 28 ve 29 Ağustos tarihlerinin de resmi veya idari tatil ilan edilme olasılığı gerçekleşirse Kurban Bayramı tatilinin süre olarak 10 günü bulması söz konusu" diyerek uzatılma kararı alındığı takdirde, uzun süreli bir tatilin önceden ilan edilerek duyurulmasının turizm bölgelerine ciddi anlamda ekonomik katkısının olacağını söyledi.

TURİZMCİNİN UMUDU TATİLLER

Böyle bir durumda özellikle sahil bölgelerindeki konaklama tesislerindeki doluluk oranlarının yüzde 90 yüzde 100'lere çıkabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. İge Pırnar, "Bu bağlamda uzatılmış bayram tatillerinde iç turizmde en çok talep Antalya ve Ege bölgelerinde olurken kültür turizmi turlarına talep de artıyor. Sektör temsilcileri halihazırda yaklaşan bayram tatili için artan bir talep grafiği olduğunu belirtiyor. Uzatılmış bir bayram tatili ile bu talep yaz aylarının son dönemine denk gelen süreçte yılın son yaz tatilini yakalayabilme olanağının sunulması ile daha da artacaktır Geçen yıl 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince, turizm bölgelerindeki otellerin doluluk oranlarında genel olarak ortalama yüzde 50 artış sağlandı. Ege ve Akdeniz sahillerinde ve Çeşme, Fethiye, Bodrum ve Marmaris gibi tatil bölgelerinde doluluk oranları yüzde 100e, Kapadokya gibi bölgelerde de yüzde 30lardan yüzde 60lara yaklaştı" dedi.

Geçen yıl bu uzun tatil programına yönelik İzmir Turizm ve Tanıtma Vakfı (İZTAV) öncülüğünde hazırlanan 'İzmire Doyamazsın' kampanyasının oldukça başarılı olduğunu hatırlatan Pırnar, bu süreçte İzmir ve civarında yüzde 90 - 100 doluluk oranları yakalandığını belirtti.

TÜM SEKTÖRLERİ OLUMLU YÖNDE ETKİLER

Bayram tatillerin birleştirilerek uzatılmasının konaklama tesislerinin ve otellerin doluluk oranlarına olumlu etkisinin açık olduğunu ifade eden Prof. Dr. Pırnar, "Bunun yanı sıra hem tur paketleri taleplerine hem de taşıma ve ulaştırma şirketlerine, seyahat acentalarına, yiyecek - içecek işletmelerine, genel olarak bölge esnafına ekonomik katkılarının oldukça fazla olacağı açık. Ön rezervasyonların artmasıyla da tüm bu olumlu etkiler maksimize edilebilir" diye konuştu.

KURBAN BAYRAMI TATİL GÜNLERİ

30 Ağustos 2017 - Zafer Bayramı (resmi tatil)

31 Ağustos 2017 - Kurban Bayramı arefesi (yarım gün tatil)

1 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 1. gün (resmi tatil)

2 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 2. gün (resmi tatil)

3 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 3. gün (resmi tatil)

4 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 4. gün (resmi tatil)

KURBAN BAYRAMI'NIN TARİHÇESİ

HZ. İsmail'in kurban ediliş hikayesi

Bu kıssa Kuranı Kerimde Sâffat sûresinde zikredilmiştir. Şöyle ki:

Allâh’ü Teala İbrahim Aleyhisselâm’ı Nemrud’un ateşinden kurtardıktan ve O da Babil’den Şam’a hicret etmeye niyet ettikten sonra şöyle dedi: Ben Rabbime gidiyorum. Yani, Rabbimin bana emrettiği yere, Şam’a gidiyorum. Bu ayet hicrette asıldır ve ilk hicret eden de İbrahim Aleyhisselâm’dır. O, beni yoluna iletir. İbrahim Aleyhisselâm Şam’a ulaştığı zaman mahlukatın rabbine dua etti ve şöyle dedi. Ey Rabbim! Bana Salihlerden (bir oğul) ihsan et. Biz de ona yumuşak huylu bir oğul müjdeledik. Biz de ona bir oğul hibe ettik. Gelişip büyüdü. Oğlu, (İbrahim’in) yanında koşacak çağa gelince; Yani büyüyüp onunla birlikte ihtiyaçları ve menfaatleri için koşturacak duruma gelince. Ey oğlum! Ben seni rüyamda boğazladığımı görmekteyim. Yani Allah için kurban ettiğimi görmekteyim.Artık bak, bu konuda ne düşünürsün? dedi. Çocuk da; “Babacığım! Sana ne emredildiyse yap. İnşallah beni (Allâh’ü Teâlâ’nın bu imtihanına) sabredenlerden bulacaksın” dedi. Vakta ki onlar Allah’ın emrine boyun eğerek teslim oldular.

İbrahim Aleyhisselâm oğlunu alnı üzerine yatırdı. Hadise Mina’da vuku bulmuştur. Bıçağı boğazına sürdü. Ama bıçak, kudreti ilâhiyyeden bir mani sebebiyle hiç kesmedi.Biz de ona şöyle seslendik. Ey İbrahim! Gerçekten sen rüyana (emredileni yerine getirmeye azmetmek suretiyle) sadakat gösterdin. Bu sana yeter. Şüphe yok ki Biz emre imtisal etmekle nefislerine iyi davrananları böyle mükafatlandırırız. Muhakkak ki bu, açık bir imtihandı. Ve ona (boğazlamak ve emredilen işi yerine getirmek üzere) büyük bir koçu çocuğun yerine fidye verdik. (Sâffat-99-107)

Bu kurbanlık, Habil’in takdim edip de kendisinden kabul edilen koç idi ve Cebrail Aleyhisselâm Cennetten getirmişti. İbrahim Aleyhisselâm tekbir getirerek onu kesti.

Deniz Akkaya'nın gözaltı kararını duyan Dilan Polat, adeta 'oh' çekti! Galatasaray'a devre arasında Milan'dan sağ bek geliyor Akın Gürlek kimdir, nerelidir, hangi görevlerde bulunmuştur?
Sonraki Haber