Kurban Bayramı yaklaşıyor! Bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte beklenen sorunun cevabı...

On bir ayın sultanı Ramazan ayının ardından şimdi de müminlerin bir diğer önemli bayramı olan Kurban bayramına sayılı günler kaldı. Heyecanla beklediğimiz Kurban bayramı ne zaman ve kılacağımız bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır ? Hangi dualar okunur? İstanbul'da bayram namazı saat kaçta kılınacak? Bütün soruların cevabını sizler için derledik...

Kurban Bayramı için en önemli sorulardan biri bayram namazının saat kaçta kılınacağı oluyor. Kurban bayramı ne zaman ve kılacağımız bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır? Hangi dualar okunur? İstanbul'da bayram namazı saat kaçta? Her yıl bu sorular tüm müslümanlar için merak konusu.

İSTANBULDA BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

Kurban Bayramı bu sene 1-4 Eylül tarihlerine denk geliyor. Vatandaşlar ise Bayram tatili kaç gün olacak sorusuna yanıt arıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramının resmi tatil ilan edilirse vatandaşlar 30 Ağustos Çarşamba günü Bayram tatiline çıkacak. 31 Ağustos Perşembe günü Arefe günü olarak eda edilirken 1-4 Eylül tarihlerinde ise Kurban Bayramı eda edilecek. istanbulda ise bayram namazı saat kaçta kılınacak? sorusunun yanıtı: 07:11...

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram, sevinç günü demektir. Topluca kılınan bayram namazları; Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin güzel bir göstergesidir. Bayramlar Müslümanları birbirine yaklaştıran, dargınlıkları ortadan kaldıran, kardeşlik duygularını kuvvetlendiren önemli günlerdir. Bayramlar, Allah'ın mü'min kullarına birer ziyafet günleridir.
Bayram sabahı erkenden kalkmalı, yıkanıp temizlenmeli, en iyi ve temiz elbiseleri giyerek güzel kokular sürünmelidir.

Yılda iki dini bayramımız vardır:

1) Ramazan Bayramı.

2) Kurban Bayramı,

Cuma namazı farz olan kimselere, bayram namazlarını kılmak vaciptir. Bayram namazı, iki rekattır. Cemaatle kılınır. Bayram namazlarında ezan okumak, ikamet getirmek yoktur. Bayram hutbesi sünnettir ve namazdan sonra okunur. Cuma hutbesi ise farzdır, namazdan önce okunur.

Diğer namazlardan farklı olarak bayram namazlarının birinci rek'atında üç, ikinci rek'atında da üç kere olmak üzere fazladan altı tekbir alınır. Bunlara "Zevaid" tekbirleri denir.

SÜLEYMANİYEDE BAYRAM NAMAZI

Bayram Namazının Kılınışı Birinci Rek'at:

1) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve "Niyet ettim Allah rızası için Ramazan yada Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.

2) imam "Allahu Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de "Allahu Ekber" diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.

3) Hem imam, hem de cemaat gizlice "Sübhaneke"yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:

Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice "Allahu Ekber" diyerek (iftitah tekbirinde oldugu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.

ikinci Tekbir: ikinci defa "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide oldugu kadar durulur.

Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.

4) Bundan sonra imam, gizlice "Euzü Besmele", açıktan Fatiha ve bir sure okur.(Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler)

5) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rek'ata) kalkılır ve eller bağlanır.

Bayram Namazının Kılınışı İkinci Rek'at:

6) imam gizlice Besmele, açıktan da Fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden

(birinci rek'atta oldugu gibi) üç kere daha tekbir alır, üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır,.sonra da secdeler yapılarak oturulur.

7) Oturuşta. İmam ve cemaat, Ettehiyyatü. Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena Atina... duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler. Namazdan sonra hutbe okunur. Kurban bayramı namazının kılınışı da bunun gibidir. Sadece niyeti değişiktir.

BU YIL DİNİ GÜNLER VE HAFTALAR HANGİ TARİHLERE DENK GELDİ?

- 24 Haziran 2017- Cumartesi Günü | Arefe
- 25 Haziran 2017– Pazar Günü| Ramazan Bayramı 1. Gün
- 26 Haziran 2017- Pazartesi Günü | Ramazan Bayramı 2. Gün
- 27 Haziran 2017 - Salı Günü | Ramazan Bayramı 3. Gün
- 31 Ağustos 2017- Perşembe Günü | Arefe
- 1 Eylül 2017 - Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün
- 2 Eylül 2017 - Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün
- 3 Eylül 2017 - Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün
- 4 Eylül 2017 - Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün

BAYRAM TATİLİ TURİZMCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasının ardından rezervasyonlarda yoğunluk yaşanan Kocaeli'nin Kartepe bölgesindeki otellerde doluluk oranının şimdiden yüzde 70'e ulaşması, otel işletmecilerinin yüzünü güldürüyor.

Kocaeli'deki Samanlı Dağları'nın bin 600 metre zirvesinde, İstanbul'a yaklaşık 1,5 saat mesafedeki Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi manzarasıyla konuklarına eşsiz güzellikler sunan Kartepe, yaz mevsiminde de doğası, yeşilliği, ''doğal klima'' olarak nitelendirilen havası, alabalığı, dereleri, tatlı su kaynaklarıyla ve bölgeye özgü yemekleriyle ilgi görüyor.

Her mevsim farklı güzelliğe bürünen yüzlerce çeşit ağaçla kaplı Kartepe'de, kar ve su kayağı, trekking, kuş gözlemciliği, yamaç paraşütü, yelken, otomobil yarışları ve binicilik sporları yapılabiliyor.

OTELLERDE Kİ DOLULUK ORANI ARTACAK

Kartepe'deki otelin Genel Müdürü Mehmet Zeki Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramının 10 güne uzatılmasının turizmcileri sevindirdiğini, oteldeki dolululuk oranının yüzde 20-25 arttığını söyledi.

Bayram tatilinin 10 gün olma ihtimaline göre önceden gerekli hazırlıkları tamamladıklarını belirten Ünal, otelin şu anda doluluk oranının yüzde 70 olduğunu, bayram için rezervasyonların devam ettiğini, önümüzdeki haftaya kadar yüzde 85'e ulaşacağını tahmin ettiklerini dile getirdi.

Bölgenin mesire alanı olduğunu ifade eden Ünal, "Burası aynı zamanda bir spor köyü. Türkiye'nin en büyük kapalı spor salonuna sahibiz. 10 potamız, 8 futbol sahamız var. Buraya dünyanın çeşitli ülkelerinden futbol, basketbol ve voleybol takımları kamp yapmaya geliyorlar. Takımlar sayesinde şu anda doluluk oranımız günlük olarak yüzde 70 ila 85 arasında. İnsanlar öncelikle güneye, Ege bölgesine rezervasyonlarını planlıyorlar. Oraya gidemeyenler, İstanbul ve yakın çevresinde vakit geçirmek isteyenler de 1-2 günlüğüne buraya geliyorlar." diye konuştu.

ARAP TURİSTLER KARTEPE'YE AKIN ETTİ

Daha çok Ortadoğu'dan ve Türki Cumhuriyetlerinden turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Ünal, "Yazın genelde Suudi Arabistan, Katar, Ürdün, Azerbaycan, Özbekistan, Rusya'dan misafirlerimiz geliyor." diye konuştu.

Bin 600 metre yükseklikte olan Kartepe'nin, bilhassa yazın sıcaklarda yukarısı ile aşağısı arasında 14-15 derece fark ettiğine dikkati çeken Ünal, şöyle devam etti:

"Sıcaklardan kaçmak için burası ideal bir yer. Oksijen oranı yüzde 80'lerde. Çok temiz bir havası var. İnsanlar buraya geldiklerinde uykularını müthiş bir şekilde almış olarak kalkıyorlar. Hiç kendilerini yorgun hissetmiyorlar. Doğa yürüyüşü yapabiliyorlar. Macera mancınıklarımız, salıncaklarımız var. ATV safarisi yapılıyor. Atlarımız var, atlarımıza binebiliyorlar. Telesiyejlerle zirveye çıkıp, manzara seyredebiliyorlar. Burasının bir özelliği de yukarı çıktığınız zaman hem denizi hem de Sapanca Gölü'nü aynı anda görebiliyorlar. Aynı zamanda hafta sonları, hafta içi vakit geçirilebilecek mesire yeri burası."

Otelin ve tesislerin yaz kış 12 ay boyunca açık olduğunu aktaran Ünal, günü birlik ziyaret edilebildiğini, her mevsim değişik aktiviteler, kışın kayak, yazın çeşitli sporlar ve doğa yürüyüşleri yapılabildiğini sözlerine ekledi.

EYÜP’TE KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ

Kurban Bayramı hazırlıklarının başladığı Eyüp’te, 2 ayrı noktada kurban satış ve kesim yeri kuruldu. Vatandaşlar, kurulan kesim yerlerinde kurbanlıklarını hijyenik ortamda kestirilebilecek.Eyüp Belediyesi, Kurban Bayramı hazırlıklarını büyük titizlikle gerçekleştirirken vatandaşların, bayramın manevi atmosferini doyasıya yaşamaları için de çalışmalarına aralıksız devam ediyor.Eyüp’te hiçbir aksaklığın yaşanmaması için gerçekleştirilen hazırlıklar devam ederken, ilçede 2 ayrı noktada kurban satış ve kesim yeri kuruldu. Kemerburgaz ve Eyüp’te bulunan 2 ayrı bölgede vatandaşlar hem kurban satın alabilecek hem de kurban kesimlerini gerçekleştirebilecek. Ayrıca temizlik ekipleri tarafından titizlikle hazırlanan bölgelerde vatandaşlar kurbanlıklarını modern ve hijyenik ortamda kestirebilecek. Eyüp Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü de düzenli olarak dezenfekte amaçlı tüm alana ilaçlama yapıyor.İlçede 2 ayrı noktada kurulan kurbanlık satış ve kesim yerleri şöyle: Kemerburgaz Kurban Satış ve Kesim Alanı (Kemerburgaz Yaşam Kent Karşısı, Eyüp Belediyesi Hayvan Kliniği arkası)

HANGİ DUALAR OKUNUR?

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Ramazan ve Kurban bayramının gecelerini ihya eden kimsenin kalbi, kalblerin öldüğü gün ölmez.) [İbni Mace, Taberani]

(Rahmet kapıları dört gece açılır. O gecelerde yapılan dua, tevbe reddolmaz. Ramazan bayramının ve Kurban bayramının birinci geceleri, Berat gecesi ve Arefe gecesi.) [İsfehani]

(Şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez. Regaib gecesi, Berat gecesi, Cuma gecesi, Ramazan ve Kurban bayramı gecesi.) [İbni Asakir]

Bayramda erken kalkmak, gusletmek, misvak kullanmak, güzel koku sürünmek, yeni ve temiz elbise giymek, sevindiğini belli etmek, yüzük takmak, karşılaştığı müminlere güler yüzle selam vermek, fakirlere çok sadaka vermek, İslamiyet’e doğru olarak hizmet edenlere yardım etmek, dargınları barıştırmak, akrabayı, din kardeşlerini ziyaret etmek, onlara hediye götürmek sünnettir. Ramazan bayramında bayram namazından önce tatlı yemek, hurma yemek, hurmayı 1, 3, 5 gibi tek adet yemek, teke riayet etmek, sünnettir.

İşte en düşük emekli maaşı ve 2025 zamlı maaş tablosu Fettah Tamince Kimdir, Nerelidir? Fettah Tamince Ne İş Yapıyor? Mine Tugay'ı kızdıran yorum! 'Beğenmediyseniz takipten çıkabilirsiniz'
Sonraki Haber