Kurban Bayramı yaklaşıyor! Kurban eti en sağlıklı nasıl paketlenir? Kurban eti nasıl saklanır?

KURBAN ETİ NASIL PAKETLENİR?

Buzdolabı poşetleri: En yaygın ve pratik paketleme yöntemidir. Her porsiyonu ayrı bir buzdolabı poşetine koyarak hava almasını engelleyebilirsiniz. Hava almasını tamamen engellemek için vakumlama makinası da kullanabilirsiniz.
Streç film: Buzdolabı poşetlerinin yanı sıra streç film de kullanabilirsiniz. Streç film ile etleri sararak hava almasını önleyebilirsiniz.
Alüminyum folyo: Alüminyum folyo, etleri soğuktan ve ışıktan korumak için ideal bir malzemedir. Streç film ile birlikte de kullanılabilir.
Kapağı kilitli kaplar: Buzdolabına sığan porsiyonlar için kilitli plastik kaplar da kullanabilirsiniz. Kapların hava almasını engellediğinizden emin olun.

KURBAN ETİ PAKETLERKEN BU HUSUSLARA DİKKAT!

Eti paketlerken kuru olduğundan emin olun. Islak et, daha çabuk bozulur.
Paketleri etiketlemeniz önemlidir. Etikette, etin türünü, kesildiği tarihi ve son kullanma tarihini yazın.
Etleri buzdolabında veya buz dolabında saklayın. Buzdolabında saklama süresi 2-3 gün, buz dolabında ise 6-8 aydır.
Dondurulmuş etleri çözdürdükten sonra tekrar dondurmayın. Çözdürdüğünüz eti en geç 2 gün içinde pişirin.

Genç kızın kafasını kesip surlardan attı! Detaylar kan donduruyor... Fatih'teki cani ilk cinayeti nasıl işledi? Böyle sevgi olur mu! Bebeği dudağından öpüp videoya aldı! Altın fiyatlarında hareketlilik! İşte 4 Ekim 2024 güncel fiyatlar Galatasaray'ı yıkan haber İngiltere'den geldi! 40 milyon euro ödenecek Türkiye'de yanardağ püskürme riski keşfedildi