Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı? Eczaneler ne zaman açılacak?

Kurban Bayramı tatili süresince birçok kurum gibi eczaneler de farklı bir çalışma düzenine geçiyor. Normal günlerde sabah 09.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında hizmet veren eczaneler, bayram süresince nöbetçi eczaneler aracılığıyla hizmet sunmaya devam ediyor. Peki, Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı? Eczaneler ne zaman açılacak? İşte, 16-19 Haziran tarihleri arasında eczaneler açık mı, kapalı mı?

Kurban Bayramı tatili boyunca, birçok kurum gibi eczaneler de çalışma saatlerinde değişiklik yapmaktadır. Normalde sabah 09.00'dan akşam 19.00'a kadar hizmet veren eczaneler, bayram süresince nöbetçi eczaneler aracılığıyla hizmet sunmayı sürdürecektir. Peki, Kurban Bayramı'nda eczaneler açık olacak mı? Eczaneler hangi saatlerde hizmet verecek? 16-19 Haziran tarihleri arasında eczanelerde son durum...

KURBAN BAYRAMI'NDA ECZANELER AÇIK MI 2024?

Kurban Bayramı, bu yıl 16-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak. Bu tarihlerde resmi tatil nedeniyle birçok kamu kurumu ve özel işletme gibi eczaneler de kapalı olacak. Ancak, vatandaşların acil ilaç ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla her il ve ilçede belirlenen nöbetçi eczaneler hizmet vermeye devam edecek.

Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "TİTCK - Nöbetçi Eczane Sorgulama" ekranı sayesinde, vatandaşlar bulundukları il ve ilçedeki nöbetçi eczaneleri kolaylıkla öğrenebilirsiniz

ECZANELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte, eczaneler 20 Haziran tarihinden itibaren normal çalışma saatlerine geri dönecek. Eczaneler, hafta içi her gün sabah saat 09.00’dan akşam saat 19.00’a kadar hizmet vermeye devam edecek. Hafta sonlarında ise nöbetçi eczane uygulamasıyla vatandaşların ilaç ihtiyaçları karşılanacak.

Kayısıyla 10 yıl gençleşin! Mucize kür ile muhteşem görünüm... GRİ kategorideki terörist etkisiz hale getirildi Erdoğan'daki 'tarak' kimlere dert oldu?
Sonraki Haber