Kurban Bayramı'nda noterler açık mı? Arefe ve Kurban Bayramı noter kapalı mı 2024?

Kurban Bayramı'nda noter işlerini halletmek isteyen vatandaşlar noterlerin bayram tatilinde açık olup olmayacağını merak ediyor. Özellikle, araç satışı ve vekalet işleri gibi resmi işlemlerini halletmek isteyenler "Kurban Bayramı'nda noterler açık mı 2024?" ve Kurban Bayramı'nda noterler kaça kadar açık?" gibi sorulara cevap arıyor. Peki, Kurban Bayramı'nda noterler açık mı? Arefe ve Kurban Bayramı noter kapalı mı 2024? İşte ayrıntılar...

Kurban Bayramı'nda noter işlemlerini yapmak isteyen vatandaşlar, bayram tatili süresince noterlerin açık olup olmadığını merak ediyor. Özellikle, araç satışı ve vekaletname gibi resmi işlemlerini gerçekleştirmek için "2024 Kurban Bayramı'nda noterler açık mı?" ve "Kurban Bayramı'nda noterler hangi saatlerde hizmet veriyor?" gibi sorulara yanıt arıyor. Peki, Kurban Bayramı'nda noterler hizmet veriyor mu? Arefe günü ve Kurban Bayramı boyunca noterler kapalı mı olacak? İşte bu konudaki detaylar...

KURBAN BAYRAMI'NDA NOTERLER AÇIK MI 2024?

Kurban Bayramı tatili bu yıl 9 güne uzatıldı ve bu süre zarfında kamu kurumları kapalı olacak. Dolayısıyla, bayramda noterler de resmi tatil kapsamında hizmet vermeyecek. Bayram öncesinde işlemlerini bitiremeyenler, noterlerin ne zaman tekrar açılacağını merak ediyor. Peki, arefe günü ve bayramda noterler açık mı? 15-19 Haziran tarihleri arasında noterler çalışıyor mu?

15 HAZİRAN NOTER AÇIK MI 2024?

15 Haziran Cumartesi arefe günü olup, bu gün noterler yarım gün hizmet vermektedir. Bankalar, borsalar, PTT ve kargolar da aynı şekilde yarım gün çalışmaktadır. Ancak, 16-19 Haziran tarihleri idari izin kapsamında değerlendirildiği için noterler bu tarihlerde kapalı olacaktır. Resmi tatillerde noterler hizmet vermemektedir, bu nedenle Kurban Bayramı boyunca noterler kapalı olacak.

Türkiye genelinde nöbetçi noter uygulaması bulunmasına rağmen, Türkiye Noterler Birliği'nin duyurularına göre bayram tatili süresince nöbetçi olarak faaliyet gösteren noter bulunmamaktadır. Bu yüzden, bayram tatili boyunca noter hizmetlerinden yararlanmak mümkün olmayacaktır.

Ev, araç alım satım, vekalet işlemleri, tescil işlemleri, ihtarname, imza tasdik gibi işlemlerini yaptırmak isteyen vatandaşlar, bu işlemleri 20 Haziran Perşembe gününden itibaren gerçekleştirebilirler. Resmi kurumlar ve bankalar da 20 Haziran'da tekrar hizmete açılacaktır.

Noterler, hafta içi Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 09:00-17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Noterler, 12:30 - 13:30 saatleri arasında öğle molası yapmaktadır, ancak yoğunluk durumuna göre bu saatler değişiklik gösterebilir.

Kerem Aktürkoğlu: Tüm hayallerimi gerçekleştiriyorum! Yer bilimci Naci Görür, Adana depremi sonrası üstüne basa basa uyardı! MasterChef Türkiye fragmanı yayınlandı! Haftanın kaptanı kim oldu?
Sonraki Haber