Kuzey Kore'den Kudüs çıkışı! "Zihinsel engelli bunak..."

Tüm dünya Kudüs'te yaşanan gelişmeleri takip ederken, konuyla ilgili sert bir açıklama da Kuzey Kore'den geldi. K. Kore Dışişleri Bakanlığı Trump için "Zihinsel engelli bunak" ifadesini kullandı ve Kudüs'le ilgili kararı için "Şaşırmadık" dedi... Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ise "Bunak ve aşağılık pervasız" olarak nitelediği Trump'a "İsrail diye bir devlet var mı ki başkenti Kudüs olsun" sözleri ile tepki gösterdi...

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Trump sert bir dille eleştirilirken, “Zihinsel engelli bunak, BM toplantısında tamamen özgür bir devleti (Kuzey Kore) yok etmekten bahsettiği için bu hareketine de şaşırmadık” denildi.

Açıklamada Trump’ın Kudüs kararı, “düşüncesiz ve şeytani” olarak nitelendirildi.

Sözcü, “Bu hamle, tüm dünyaya kimin barışa karşı bir tehdit olduğunu açıkça gösteriyor” ifadelerini kullandı.

"İSRAİL DİYE BİR DEVLET VAR MI Kİ BAŞKENTİ KUDÜS OLSUN"

Kudüs tartışmasına katılan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararına karşı çıkarak "İsrail diye bir devlet var mı ki başkenti Kudüs olsun" dedi.

Kuzey Kore lideri, konuşmasında Trump'a "bunak" diye seslenerek Kudüs kararı "pervasız" ve "aşağılık" ifadelerini kullandı.

Dolarda kademeli yükseliş! İşte 23 Eylül 2024 güncel döviz kurları Altın kendi rekorunu tazeledi! Mansur Yavaş'la ilgili iki bomba iddia!
Sonraki Haber