KYK 2. dönem yurt başvuruları ne zaman? KYK 2. dönem yurt başvuru şartları!

KYK 2. dönem yurt başvuru tarihi! Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra, öğrenciler ek tercihlerini tamamladılar ve şimdi gözlerini 2. dönem KYK yurt başvurularına çevirdiler. Peki, KYK 2. dönem yurt başvuruları ne zaman? 2. dönem KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? KYK 2. dönem yurt başvurusu şartları neler? KYK yurtları hakkında merak edilen detaylar haberimizde...

KYK yurt başvuruları 2023-2024 döneminde merak konusu oldu. 13 Eylül itibariyle açıklanan yurt başvuru sonrasında farklı illerde okumaya hak kazanan öğrenciler şimdiden, 'KYK 2. dönem yurt başvuruları ne zaman?' veya '2. dönem KYK yurt başvuru şartları ve ücretleri ne kadar' gibi soruları araştırıyorlar. Peki, 2. dönem KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? KYK 2. dönem yurt başvurusu şartları neler? İşte ayrıntılar...

KYK 2. dönem yurt başvuruları ne zaman?

2023-2024 dönemi KYK yurt başvuruları açıklandı. Bu gelişmenin ardından KYK 2.dönem yurt başvuruları hakkındaki detaylar merak konusu oldu. Peki, KYK 2. dönem yurt başvuruları ne zaman?

2023-2024 2. dönem KYK yurt başvurularıyla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmış değil. Ancak, geçmiş yıllara dayanarak, eğitim dönemi ortasında başlayacağı biliniyor. Bu yıl, bir programa kayıt hakkı kazanan adayların KYK 2. dönem kayıt işlemleri 1. dönem kayıt işlemlerinin sonuçlanmasının arkasından gerçekleştirilecek. Dolayısıyla, 2023-2024 2. dönem KYK yurt başvurularının Ocak veya Şubat ayının arasında başlaması bekleniyor.

KYK 2. dönem başvuru şartları neler?

a) Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması.

b) Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu veya programının, öğrenci ve ailesinin ikamet ettiği il veya ilçe sınırları dışında bulunması.

c) Taksirli suçlar ile kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş veya aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık, Cumhurbaşkanına hakaret, devletin egemenlik alametlerini aşağılama, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama, kamu barışına karşı suçlar veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, hayasızca hareketler, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti, kullanımı, kullanımını kolaylaştırma, kullanmak için satın alma, kabul etme veya bulundurma, haksız mal edinme, şike, teşvik primi, kanuna aykırı olarak spor müsabakalarına dayalı bahis ve şans oyunlarını oynatma, oynatılmasına yer ve imkan sağlama, reklamını yapma veya para nakline aracılık etme suçlarından mahkûm olmaması.

ç) Yurt dışında bulunan yurtlarda barınan öğrencilerin öğrenim gördükleri ülke kanunlarına göre taksirli suçlar hariç herhangi bir suçtan dolayı hakkında altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezası ile kesinleşmiş mahkumiyeti bulunmaması.

d) Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yükseköğrenim öğrencilerine hizmet veren yurtlarından çıkarma cezası veya yükseköğretim kurumlarından altı aydan fazla uzaklaştırma cezası almamış olması.

e) Uluslararası öğrencinin, öğrenci belgesi, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından almış olduğu ikamet izni belgesi ile pasaportunun onaylı suretini ibraz etmiş olması.

f) Zorunlu staj hariç brüt asgari ücret tutarının bir buçuk katı üzerinde ücretli bir işte çalışmaması.

g) Kamu personeli olmaması.

ğ) Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığının olmadığına ve bulaşıcı hastalığının bulunmadığına dair beyanda bulunması.

h) Yurt başvurusu yaptığı tarihte otuz yaşını doldurmamış olması.

KYK 2. dönem başvurusu nasıl yapılır?

KYK yurt başvuruları, KYK 1. dönem başvurularının sonuçlanmasından sonra e-Devlet Kapısı üzerinden alınmaktadır. Bu nedenle e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimlikleriyle birlikte PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

KYK 2. dönem yurt başvurusu gerçekleştirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Yurt haberleri ve KYK haberleri için Superhaber'in sosyal medya hesaplarını takip edebilir ve bildirimleri açarak bize destek olabilirsiniz. KYK 2. dönem başvuruları hakkında merak ettiğiniz diğer soruları yorumlarda bizlere sorabilirsiniz.

Kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi komisyonuna üyeler seçildi Merkez Bankası'ndan TL mevduatta artışla uyumlu sadeleşme adımları A101 Fantom dikey süpürge yorumlar nasıl, alınır mı? Fiyat-performans
Sonraki Haber