LGS örnek soru kitapçığı 2019!

LGS örnek soru kitapçığı 2019! Liselere Geçiş Sistemi (LGS)'ye kısa bir süre kala, öğrenciler internette LGS örnek soru kitapçıklarını araştırmaya başladı. Sayısal ve sözel soru kitapçıklarının yanı sıra, LGS'ye kaç gün kaldı, LGS sınavı ne zaman gibi sorulara da yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. İşte LGS örnek soru kitapçıkları ve tüm detaylar...

LGS örnek soru kitapçığı 2019! Liselere Geçiş Sistemi'ne kısa bir süre kala, öğrencilerin heyecanlı bekleyişi sürüyor. LGS örnek soru kitapçığının da yayınlanmasıyla birlikte internette yoğun bir araştırma başladı. LGS ne zaman yapılacak, LGS'ye ne kadar kaldı gibi sorulara yanıt aranıyor. Bu konu hakkında tüm detaylar haberimizde yer almaktadır. İşte LGS örnek soru kitapçığı 2019!

LGS ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI 2019!

Milli Eğitim Bakanlığınca, 1 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava yönelik yedinci örnek soru kitapçığı yayımlandı.

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 1 Haziran'da yapılacak merkezi sınava yönelik yedinci örnek soru kitapçığında, sayısal testte 20, sözel testte 25 olmak üzere toplam 45 soruya yer verildi.

LGS ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ!

LGS NEDİR?

Liselere Geçiş Sistemi kısa adı ile LGS, Türkiye’de liselere geçiş sistemindeki büyük değişikliği ifade eder. Mili Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından açıklanan sistemde TEOG yerine Liselere Kayıt Sistemi uygulanacak. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG yerine liselere geçiş için uygulanacak yeni sistemin ayrıntılarını açıkladı. Bu yeni sisteme eğitim uzmanları, akademisyenler ve öğretmenlerin katkı sağladığını belirten Yılmaz bunun yanı sıra velilerden gelen önerileri de dikkate aldıklarını söyledi. Liseye kayıt uygulamasında sınav öğrencinin isteğine bağlı olacak ve adrese dayalı yerleştirme yapılacak. Özel okullar ve özel kolejler içinse adrese yakın olma şartı aranmayacak.

Mili Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yaptığı açıklamaya göre öğrencilerin yüzde 90’ı adresine yakın okullara gidecek. Liseye yerleştirme okul başarı puanı ile yapılacak. Öğrencilerin kalan yüzde 10’u ise proje okullarını da kapsayan bir sınav yapılarak yerleştirilecek. İsteyen öğrenciler, haziran ayında gerçekleştirilecek sınava girecek. Öğrenciye 5 tercih hakkı verilecek. Sorular Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanacak. Sorular, 6, 7 ve 8. Sınıf müfredatından hazırlanacak.

Adrese Dayalı Öğrenci Yerleştirme
TEOG’da öğrenci puanına uygun aynı ilçede bulunan okullara gidiyordu. Fakat özellikle büyükşehirlerde bazı ilçelerin büyük olmasından dolayı, öğrenciler evinden uzakta okullara gitmek zorunda kalıyordu. Bu durum hem öğrenci hem de veliler için güvenlik ve maddi sıkıntılara yol açıyordu. Adrese dayalı öğrenci yerleştirme sisteminde ise bu sorunlar ortadan kalkmış olacak.

Sınav İsteğe Bağlı Yapılacak
Eski TEOG sisteminde tüm öğrencilerin sınava girmesi zorunluydu. Fakat yeni sistemde sınava girmek öğrencinin isteğine bağlı olacak. Öğrenciler sınava girmeseler bile tercih ettikleri liseye yerleştirilecek.

Okul Tercihi Nasıl Yapılacak?
Sınava girmek istemeyen öğrenciler evine en yakın olan 5 okuldan birini seçebilecek. Bu okullar Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Meslek Lisesi ya da diğer liseler olabilir. Sınava giren öğrencilerin de 5 tercih hakkı bulunacak. Milli Eğitim Bakanlığı, Mayıs ayında Fen Liseleri gibi okullarda eğitim almak isteyen öğrenciler için listeyi açıklayacak. Puanıyla yerleşemeyen öğrenciler, yine evlerine en yakın okulu tercih edecek.

Hakim Ziyech'in kaçırdığı gol Avrupa'da şaşkınlık yarattı Bakan Şimşek: Tasarruf odaklı kamu alım politikalarını sürdüreceğiz The Week açıkladı: Yıkım ekibi geliyor
Sonraki Haber