Liverpool polisini korkutan şifre: İstanbul2005

İngiliz Premier Lig ekiplerinden Liverpool 2005'te İstanbul'da yapılan Şampiyonlar Ligi finalinde Milan'ı 3-0 geriye düştüğü maçta yenerek kupayı kazanmıştı. Aradan geçen 14 yıla rağmen İngiliz ekibinin taraftarları bu maçı unutamadı. İngiliz polisi yaklaşık 1,5 milyon taraftarı bulunun Liverpool'a gönül verenlerden yaklaşık 75 bininin sosyal medya hesaplarında bu maçı hatırlatan "İstanbul2005" şifresini kullandığını belirledi. Polis bu şifreyi kullanan taraftarları uyardı.

2004-2005 sezonunda İstanbul’da gerçekleşen Şampiyonlar Ligi finalinde İngilizler’in köklü kulübü Liverpool ile İtalyan devi Milan arasındaki karşılaşma müthiş bir geri dönüşe sahne olmuştu.

İlk yarıyı 3-0 geride kapatan Merseyside temsilcisi, maçı 3-3’e getirerek, penaltılar sonucunda kupaya uzanmıştı.

Ancak karşılaşmanın ardından 14 yıl geçti, Liverpool’lu taraftarlar halen maçı unutamadı. Ulusal Siber Güvenlik Merkezi, yaptığı araştırmada Merseyside bölgesinde yaşayan 1.5 milyon taraftardan 75 bininin sosyal medya hesaplarında şifrelerini ‘İstanbul2005’ olarak belirlediğini açıkladı.

‘EĞER BÖYLE DEVAM EDERSE...’

İngiliz ekibinin taraftarlarının yaptığı bu davranış sonrasında Siber Güvenlik Merkezi’nden sorumlu Ciaran Martin, futbolseverlere bir takım uyarılarda bulundu. ‘İstanbul2005’ kelimesinin sosyal medya hesaplarında şifre olarak kullanmaktan vazgeçmeleri gerektiğini belirten Martin, “Bu şifre, kullanıcılara gelecekte büyük sıkıntılar çıkaracaktır. Siber saldırılar sonucunda banka hesaplarına kadar birçok kişisel bilgi, kötü niyetli kişiler tarafından kullanılabilir. Bu konuda daha dikkatli olmalılar” dedi.

Gara ve Metina'da PKK'ya darbe! Vicdansız şirketlere 9 ayda 1,3 milyar liralık ceza kesildi Osayi Samuel bedelsiz olarak Fenerbahçe'nin elinden kaçıyor
Sonraki Haber