Lyon maçından sonra Beşiktaş'a saha kapama cezası...

"Türkiye’nin yeni spor ekranı S Sport’ta yayınlanan Sabah Sporu Extra programında gündemdeki gelişmeler masaya yatırıldı. Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü yaptığı programda Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül, yine dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Barış Ertül'ün S Sport'ta yaptığı açıklamalar şu şekilde:

“BU TAKIM FİNALLERİN TAKIMI”

Basketbol otoriteleri, yarı finali geçersek final daha kolay olur demişti. Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Ekaterinburg'u paramparça etti. Fenerbahçe final kaybetti. Final kaybeden takım eleştirilmez. 6 defadır buradalar. Helal olsun. İstikrar önemli. Basketboldan gerekli dersleri çıkarmak gerekiyor. Fenerbahçe'ye gerçekten helal olsun. Bir gün mutlaka Fenerbahçe de kazanacaktır. Artık bu takım final oynamaya alışmış. Finallerin takımı. Futbol için ise bir şey diyemiyorum.

“FUTBOLUN, GEREKLİ DERSLERİ ÇIKARMASI GEREKİYOR”

Basketbol ve voleybolda sürekli kupaya yakınız. Futbol ders çıkarsın. Bu şubeler, parayı boşa harca harcamıyor. Doğru kullanıyor. Futbolun ise diğer branşlardan gerekli dersleri çıkarması gerek. Bursa da Challenge Kupası'nı kazandı. Tebrik ediyoruz. Voleybol ve basketbolda takımlarımız bir Barcelona, bir Bayern Münih olmuş. Kimsenin haberi yok.

“BEŞİKTAŞ'A CEZA ÇIKMAMASINI OLUMLU BULURUM”

Son dönemlerde iç saha taraftarından kaynaklı olaylar olmuyor Türkiye'de… Olay çıkaran taraftarlar genelde hep deplasman taraftarı oluyor. Beşiktaş'a saha kapama cezası haksızlık olacaktı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, doğru bir yaklaşımda bulundu. Bileti satan Lyon. Sen bileti satmışsın, nereden geldiği belli olmayan bir taraftar grubu var stadyumda… Ayrıca provokasyon var. Lyon, ikinci yarı maçı kazanmayı hak etti. Bu doğru. Beşiktaş'a ceza çıkmamasını ise olumlu buluyorum.

“GÜVENLİK SORUNU LYON'UN PROBLEMİYDİ”

Fransa'da görmeye alışık olmadığımız olaylar var. Güvenlik önlemlerini kontrol etmeleri lazım. Bu onların problemi. Bastia taraftarları Lyon ile oynadıkları maçta yaşanan son olayda suçlu. Lyon'un takım savunması anlamında zaafı var. 1-0 Beşiktaş'a yetiyor. UEFA'dan da kötü haber çıkmayacak. İşler bence UEFA Avrupa Ligi'nde iyi gidiyor.

QUARESMA VE MARCELO YORUMU…

Ricardo Quaresma'nın asistleri sadece Cenk'i ilgilendirmiyor. Quaresma, olmadık şutlar atıyor, veya asist yapıyor. Duran toplar kazandırıyor. Quaresma kıymetli. Her bölgeyi besleyen bir oyuncu. Marcelo'nun olmaması ise Lyon maçında dezavantaj. Lyon'un son haftayı gergin geçirmesi bizim açımızdan bir avantajdır. Lyon son maçı oynayamadan döndü. Küçük çaplı bir travma yaşadılar.

“FUTBOLDA GERGİNLİK, DİĞER BRANŞLARDA BAŞARI HİKAYESİ VAR”

Basketbol ve voleybolda müthiş başarı hikayeleri var. Futbolda ne var? Hep başkanından memnuniyetsizlik duyan bir taraftar profili, hep olumsuzluklar var. Bize verilen malzeme bu. Yoksa bizler negatif insanlar değiliz. Fikret Orman bile böyle bir ortamda, "Tek büyük Beşiktaş" diyor. Güç zehirlenmesi maalesef yayılıyor futbolda.

“FAL BAKMAKLA İŞLER YÜRÜMEZ”

Galatasaray'da her şey sil baştan yapıldı, geçmişe sünger çekildi tarzında haberleri biz çok gördük. Futbolda, fal bakmakla ya da süslü laflarla iş yürümez. Galatasaray'da bazı isimlerin kredileri az. Bazı şeyleri bekleyip görmek gerekiyor.

PREMİER LİG'DEKİ ŞAMPİYONLUK YARIŞI…

Manchester United ile Chelsea arasında oynanan maçlarda futbolcuları motive etmeye çok gerek yok. United, İbrahimovic ile oynamış olsaydı Martial'in yaptığı koşuyu Zlatan zor yapardı. Yapsa da çok zorlanırdı. David Luiz ise çaresiz kaldı. Antonio Conte'nin asıl yaptığı şey; takımının üstünde baskı olmamasını sağlamak.

“CONTE BÜYÜK BİR TEKNİK ADAM”

Tottenham köklü bir kulüp. Farkın azalmasıyla birlikte Chelsea'nin üstünde baskı oluşmaya başladı. Conte, büyük bir teknik adam. Suçu üstüne alarak takımı rahatlatıyor. “Ben size kalkanım” diyor. Bu saatten sonra Chelsea şampiyonluğu biraz zor verir. Ama Tottenham da oralarda olmaya alıştı. İngiltere'de işler iyi gidiyor. Transferde de yine en öne çıkan lig olmaya devam edeceklerdir. WBA-Liverpool maçı için kimse yanıp bitmiyor. En üst düzey maç değil. Herkesin gözü United-Chelsea maçındaydı.

“BAZEN SAVUNMA OYUNUYLA SALON COŞABİLİYOR”

Cleveland'ı pek beğenmedim. San Antonio Spurs çok iyi. Houston Rockets muazzam, Utah Jazz da süper bir galibiyet aldı bildiğim kadarıyla. NBA'de salon nasıl coşuyor? Sadece muhteşem dış atışlarla ya da alley-oop ile değil. Bazen savunma oyunuyla da basketbolseverler ayağa kalkabiliyorlar. Golden State Warriors, San Antonio Spurs kadar savunma yapıyor desem sanıyorum yanılmış olmam.

Ümraniye'de denetim noktasında polise saldırı! 1 polis yaralı! Zelenskiy'i korkutan açıklama: Ukrayna topraklarından vazgeçecek! ABD’den Türkiye’ye S-400 ile ilgili yeni teklif!
Sonraki Haber