Makine mühendisliğinde %100 tam burs İSTÜN'de! 2021 İSTÜN Makine Mühendisliği boş kontenjanı

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (İSTÜN) %100 tam burslu Makine Mühendisliği bölümü ile en çok tercih edilen vakıf üniversiteleri arasında üst sıralarda yerini alıyor.

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi; 2020-2021 eğitim öğretim yılında “Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Türkiye’de ilklerden olan İlaç Araştırma Geliştirme Enstitüsü’nde faaliyet gösteren ve %100 doluluk oranı ile en çok tercih edilen vakıf üniversiteleri arasında üst sıralarda yerini aldı.

2021-2022 tercih döneminde ise ilave olarak öğrencilerin ilk 3 tercihlerinden birisini İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (İSTÜN) olarak yapması halinde %50 ek tercih burs imkanı vermektedir.

Bilgiç Vakfı önderliğinde, sağlık sektöründe 30 yılı aşkın süredir edinilen deneyim ve akademik-sanayi iş birliklerinin sağladığı avantaj ve bilgi birikimi ile kurulan İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi; Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakültelerinin İngilizce programları, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu ile öğrencilere çok farklı seçenekler sunmaktadır.

%100 tam burslu olan Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Mimarlık ile %50 burslu olan Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstriyel Tasarım Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik Yazılım Mühendisliği bölümleriyle geleceğin mühendislerini ve mimarlarını yetiştiriyoruz.

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ HAKKINDA

Makine Mühendisliği; en temel mühendislik dallarından biri olup her türlü üretim sistemlerinin tasarımı ve imalatını konu alan çok geniş bir çalışma alanına sahiptir.

İSTÜN Makine Mühendisliği Bölümü’nün amacı; sektörde rekabet edebilecek, yaratıcı, bilim ve deneyi esas kabul eden, çevre sorunlarına duyarlı, teknoloji ve bilim üreten, iş güvenliği, etik ve sosyal ilkeleri göz önünde bulunduran mühendisler yetiştirmektir.

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ AKADEMİK OLANAKLAR

Bölümümüzde temel matematik, fen bilimleri, teknik çizim, mühendislik mekaniği, bilgisayar destekli modelleme, enerji sistemleri, imalat, makine teorisi ve dinamiği gibi içten yanmalı motorlar ve gaz türbinleri gibi makine mühendisliğinin birçok alanında dersler verilecektir. Tüm bu derslerin yanında öğrencilerimizin makine mühendisliğinin değişik alanlarına yönelebilmelerini sağlamak amacı ile seçmeli dersler de verilecek, dersler modern eğitim araç gereçleri ve laboratuvar imkânları ile desteklenecektir. Öğrencilerimiz; sektörün ihtiyaçları dikkate alınarak oluşturulan teorik eğitimlerinin yanında akademik- sanayi iş birliklerimiz sayesinde aldıkları pratik eğitimleri ile sektöre çok daha hazır bir şekilde mezun olacaklardır.

Öğrencilerimiz gerekli koşulları sağlamaları durumunda çift ana dal ve yan dal yapma imkânına sahiptirler.

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ İŞ OLANAKLARI

Bölüm mezunları “Makine Mühendisi” unvanı ile; taşıt (otomotiv, uçak, gemi, demiryolu sistemleri) sanayii, savunma sanayii, kimya sanayii, malzeme sanayii, beyaz eşya, ısıtma- havalandırma, tesisat sektörü, robot teknolojisi, otomasyon, Petro- kimya sanayii, demir çelik sanayii, tekstil sanayii, cam ve seramik sanayii, gıda sanayinde, tıbbi cihazların üretiminde, her türlü bakım onarım sektöründe ve Ar- Ge merkezlerinde çalışma imkânına sahiptirler. Ayrıca bölüm mezunları yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam ederken üniversitelerde akademisyen olarak da görev yapabilirler.

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi'nde %100 tam burs için boş kontenjan sayısı 30'dur.

Habertürk, Show TV ve Bloomberg için dudak uçuklatan fiyat Can grubu kimdir, sahibi kim? Habertürk ve Show TV'yi satın alan Köpekler insanların cansız bedenlerini yedi, geriye kemikleri kaldı
Sonraki Haber