Malatya'daki 5.9'luk deprem sonrası uzmanlardan peş peşe uyarılar: 7 üzerinde deprem üretme potansiyeli var!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz ise depreme ilişkin değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

"Depreme bakacak olursak Doğu Anadolu fayı ve o fay zonu üzerinde bir yer. Özellikle 6 Şubat depremi ve 2020'de yaşadığımız Elazığ depreminden sonra oldukça stresin fazla olduğu bir bölge.

Bu bölgedeki faylardan birinin harekete geçtiğini düşünüyorum. Ama bilgiler henüz çok taze, inceleme gerekiyor. 5.9 ve 6.1 büyüklükleri arasındaki sığ deprem. 10,12 km üzerine kaynaklar var. Hasar olabilecek bir deprem. Umuyorum ki ciddi bir hasar ortaya çıkmaz.

Bu bölgenin tümü için bu tür depremleri olağan karşılamak lazım. Türkiye'nin özellik Doğu Anadolu'da Bingöl çevresinde Yedisu segmenti dediğimiz fay 7 üzerinde deprem üretme potansiyeline sahip. Burası riskli bir bölge, uzun yıllardır konuşuluyor. Bunun dışında Güneydoğu Anadolu fayı dediğimiz Hatay'dan başlayıp Hakkari'ye uzanan bölgedir. Bu bölgelerde de 6 ve üzeri depremler olması olağan."

"Vatan için ölür müsün?" Tüm dünyada ülke ülke sonuçları belli oldu! Rojin Diyarbakır’da toprağa verildi, tabutu kadınlar omuzladı Dünyanın süper güç ülkeleri belli oldu Ne Suudi Arabistan ne Rusya! En çok petrol üreten ülkeler açıklandı Malatya Belediye Başkanı son durumu açıkladı! Yıkılan bina var mı? HANGİ BAKAN GİTSİN, HANGİSİ KALSIN?