Mansur Yavaş CHP ile köprüleri attı iddiası: Cumhurbaşkanı adayı olmayı kafasına koydu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın son 10 yılda 3 kez Ankara adayı olduğu ve halen de siyaset yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile köprüleri attığı iddia ediliyor.

Milliyet yazarı Zafer Şahin, bugünkü köşesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 2028’de Cumhurbaşkanı adayı olmayı kafasına koyduğunu ve yıl sonunda CHP’den ayrılıp, seçime kadar bağımsız belediye başkanı olarak yola devam edeceği iddiasını kaleme aldı.

Ankara kulislerinde Yavaş'ın Ankara BŞB'yi de Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan'a bırakacağı konuşuluyor.

KÜRSÜ KULLANDIRILMAMIŞTI

"2028’de 3 adaylı bir Cumhurbaşkanlığı seçimine hazır olun" diyen Şahin, "Henüz resmen değil ama fiilen CHP ile köprüleri attı Mansur Yavaş. Küçük Narin’in Diyarbakır’da vahşice katledilmesi siyasette taşları yerinden oynatacak bu gelişmenin hak ettiği ilgiyi görmesini engelledi" ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş'ın 7 Eylül'deki Tüzük Kurultayında kürsü kullanmasına izin verilmemişti. Yavaş, İmamoğlu'nun konuşma yapmasını, kendisinin ise yapamamasını açıktan eleştirmişti.

Oya İloğulları Gönül Dağı dizisinden Kirli Sepeti'ne transfer oldu... Kerem'in şovu Şampiyonlar Ligi'nde de devam ediyor! İtalya’da korkutan manzara! Yüzlerce kişi evlerinden tahliye edildi...
Sonraki Haber