Marmara Denizinde denize girmek yasak mı? Hangi plajlarda müsilaj var?
Denize girmek yasak mı sorusu Marmara Denizini etkisi altına alan müsilaj ve koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşların en çok merak ettikleri arasında. Bununla beraber bazı plajlarda da denize girmenin yasak olduğu haberleri gelmekte. Peki, hangi plajlarda denize girmek yasak?
Marmara Denizinde yaşanan müsilaj kabusu devam ediyor. Temizleme çalışmaları tüm hızıyla sürerken derin deniz deşarjı oldukça korkutuyor. Çalışmalarda ilk etapta denizlerin bu görüntülerden kurtarılması hedefleniyor.
İlerleyen dönemde balıkçılıktan, evsel atıklara kadar her konuda iyileştirme yapılacağı belirtilirken şu ana kadar 3 bin 539 metreküp müsilaj toplanarak bertarafa gönderildiği belirtildi. Kalıcı faaliyetlere yönelik eylemler de devreye sokulacağı ifade edilirken ciddi derece rahatlamanın da söz konusu olabileceği dile getirildi.
DENİZE GİRMEK YASAK MI?
Müsalajın özellikle insanlar üzerinden ishale neden olacabileceğinin altını çizen uzmanlar, dikkatli olunmasını istedi. Türk Tabipler Birliği Halk Sağlığı Kolu üyesi Halk Sağlığı uzmanı Dr. Ahmet Soysal açıklamasında, Marmara Denizinde kokuşma ve çürümenin baş gösterdiğini yıllardır o bölgedeki bütün endüstriyel ve kentsel sıvı atıklar bu denize boşaltıldığının altını çizerek, burada denize girmenin doğru olmadığını söyledi.
Deniz salyası olarak bilinen müsilaj, İstanbul, Adalar, Tekirdağ, Çınarcık, Bursa, Erdek, körfezler, kıyılar ve denizin derinleri de dahil olmak üzere tüm Marmara Denizinde var. Müsilaj Gemlik-Mudanya sahillerini boydan boya etkisini altına alırken Kurşunlu ve Altıntaş sahilleri de bundan etkilendi.
HANGİ PLAJLARDA MÜSİLAJ VAR?
Türkiye'nin önemli plajları, müsilaj ile kaplandı. Deniz salyası sonrası bazı plajlarda denize girmek yasaklandı. Derince'nin Harikalar Plajı, Gölcük'ün Değirmendere Sahili ve Karamürsel'in Altın Kemer Plajlarında deniz salyası yoğunluğundan dolayı buralarda denize girmek yasak. Plajların son durumunu hakkında plaj yetkililerinden bilgi alabilirsiniz.