Maske cezalı ilk günde Türkiye!

Koronavirüs salgınında haziran ayı itibariyle normalleşme sürecine girildi. Bu süreçte vaka sayısında yaşanan artış, yeni tedbirleri beraberinde getirdi. 48 ilde maske zorunluluğu getirilirken 900 TL'lik ceza bugün uygulanmaya başladı. Maskesini takmayan vatandaşların kimi ceza yememek için polisten kaçarken, kimi çeşitli bahanelerle cezadan kurtulmaya çalıştı. Ancak günlerdir ceza konusunda uyarılan vatandaşlar, 900 lirayı ödemekten kurtulamadı.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında 48 ilde maske takmak zorunlu oldu. Maske takmayanlara verilen 900 TL'lik cezalar bugünden itibaren yazılmaya başlandı. 

Beşiktaş’ta denetleme yapan polis, maske takmayanları uyararak ceza kesti. Maske takmadan dışarı çıkan bir vatandaş kendini, “Hastayım, astımım var. Maskeyle nefes alamıyorum” sözleriyle savundu.

4 GÜNDÜR UYARILAR YAPILIYOR

Bursa'da ise yapılan denetimlerde 4 gündür maske konusunda ikazların yapıldığı hatırlatılarak maskesiz vatandaşlara ceza yazıldı.

Bağcılar'da da yapılan denetimler esnasında sokakta maske takmayan bir kişi polis ekipleri tarafından tespit edilerek ceza işlemi uygulandı. Maske takmadığı için ceza kesilen vatandaşlar ise ilk önce şoka girdi. Daha sonra cezaya itiraz eden vatandaş ceza yemekten kurtulamadı.

MASKESİZ YAKALANDI, POLİSTEN KAÇTI!

Bolu’da maske takmayan vatandaşlara yönelik uygulamada yüzlerce kişiye 900 lira ceza kesildi. Maskesiz olduğu için ceza yazılan bir vatandaş polislerden kaçmak isterken kovalamaca sonucunda yakalanarak gözaltına alındı.

MASKELER CEPLERİNDEN, ÇANTALARINDAN ÇIKTI

Esenyurt'ta yapılan denetimlerde ise maskelerin vatandaşların ceplerinden ve çantalarından çıkması ekipleri hayrete düşürdü.

AJANSLAR

Sahnede hayatını kaybeden Metin Arolat'a müdahale anları kamerada! Galatasaray'ın derbi ilk 11'i belli oldu! Okan Buruk'tan sürpriz karar Borsa mı? Dolar mı? Altın mı? Bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı?
Sonraki Haber