Maske yeniden gündemde! Sonbaharda hastalıklardan korunmanın en etkili yolu mu?

Sonbahar mevsimi, sıcaklık değişimleri ve kapalı ortamlarda daha fazla zaman geçirilmesi nedeniyle bulaşıcı hastalıkların artış gösterdiği bir dönemdir. 

SONBAHARDA BULAŞICI HASTALIKLAR NEDEN ARTIYOR?

Sonbaharın gelmesiyle birlikte, soğuk algınlığı, grip, nezle gibi solunum yolu hastalıkları yaygınlaşır. Bunun en büyük sebeplerinden biri, sıcaklık değişimlerine bağlı olarak bağışıklık sistemimizin zayıflamasıdır. Ayrıca, okulların açılması, kapalı mekanlarda daha fazla vakit geçirilmesi ve kalabalık ortamlarda bulunma zorunluluğu, hastalıkların yayılma hızını artırır.

Bu dönemde sadece grip değil, COVID-19'un da yayılma olasılığı tekrar gündeme gelmektedir. COVID-19, hâlâ dünya genelinde farklı varyantlarla yayılmaya devam eden bir virüs olarak karşımızda duruyor. Bu nedenle, enfeksiyonların önlenmesi adına maske kullanımı gibi önlemler yeniden önem kazanabilir.

Marmara denizi 10 ay boyunca dinlendi! Büyük deprem kapıda mı? Galatasaray'ın 11'i belli oldu! Taraftarın hayalleri gerçeğe dönüşüyor Serhat Akın için üst düzey Fenerbahçeli yöneticiden tehdit mesajı Altın fiyatlarında hafta sonu hareketliliği! Ahu Tuğba son yolculuğuna uğurlandı... Meteoroloji'den 29 Eylül 2024 Pazar günü için tahminler yayınlandı!