Masterchef ne zaman başlayacak 2019? İşte yeni jüri üyeleri
Masterchef ne zaman başlayacak 2019? Geçen sezona damga vuran Masterchef Türkiye izleyicilerin büyük beğenisini topladı. MasterChef Türkiye’nin jürisinde değişiklik yapıldı. Acun Ilıcalı,MasterChef jürisindeki değişikliği Instagram hesabından duyurdu. Peki Masterchef jüri üyeleri kimlerdir? Detaylar haberimizde...
Masterchef ne zaman başlayacak 2019? TV 8 ekranlarında yayınlanan Mastercehf Türkiye'nin yeni sezonu büyük bir heyecanla bekleniyor. MasterChef Türkiye'nin yeni sezon kadrosu belli oldu.Hazer Amani'nin yerine yeni bir isim geldi. Peki Masterchef jüri üyeleri kimlerdir? Merak edilen detaylar haberimizde...
MasterChef yarışmasının yeni sezonu için hazırlıklar devam ediyor. Çekimlerin başladığını Instagram hesabı üzerinden paylaşan Acun Ilıcalı, bir video yayınladı. Videoda ekibe dahil olan yeni isim dikkat çekti. MasterChef yarışmasının jüri üyelerinden biri değiştiği görülüyor. Geçen sezon jüri üyesi olan Hazer Amani'nin yerine İtalyan şef Danilo Zanna geldi.
DANILO ZANNA
Danilo Zanna, 15 Nisan 1982 İtalya doğumludur. Aşçılık ile ilgilenen Danilo Zanna Tuğçe Demirbilek ile tanıştıktan sonra Türkiye'ye yerleşmeye karar veriyor. Türkiye'de restoranı bulunmaktadır.
Zahide Yetiş'in programında şeflik yapan Danilo Zanna, daha sonra Planet Mutfak Kanalında 'İtalyan İşi' adında bir programı sunmuştur.
Bir erkek çocuk sahibi olan Danilo Zanna, bir dönem ATV ekranlarında da yer alan Elin Oğlu programında İtalyan kimliğiyle yer almıştır.
Gupse Özay'ın Görümce isimli sinema filminde de yer almıştır
SOMER SİVRİOĞLU
1971’de İstanbul’da dünyaya gelen Somer Sivrioğlu, 1996 yılına kadar Türkiye’de kaldıktan sonra Avusturalya’ya taşındı.
Restorancılığa annesinden aldığı eğitimler ile başladı. Uzun yıllar annesinin yanında çalışan Somer Sivrioğlu, öğrendiklerinin üzerine her geçen gün eklemeler yaptı. 25 yaşında kuzeni ile birlikte Sydney’de restaurant açtı.
Köşe yazarlığı da yapan Somer Sivrioğlu , ayrıca radyo programı olan Lezzete Yolculuk’u sundu. En iyi et, en iyi restorant, en iyi lezzet ödülü gibi birçok dalda ödül aldı.
Sydney'li restaurant sahibi ve aşçı Somer Sivrioğlu, MasterChef Türkiye'de jüri üyeliği yapıyor.
MEHMET YALÇINKAYA
1974 Bolu doğumlu Yalçınkaya, kariyer yolculuğunda Fransa’dan İtalya’ya Katar’dan Almanya’ya Cruise ile Yunanistan’a kadar dünyanın farklı yerlerinde Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü yaptı. Türkiye’de de Bodrum’dan İstanbul’a varana dek birçok otel ve Restoranın mutfak şefliğini yaptı.
2018 TÜRES tarafından düzenlenen Türkiye Lezzet Ödüllerinde 500 bin kişinin üzerinde halk oylaması sonucunda En iyi Şef Ödülü,
2012 Dünya Aşçılar Olimpiyatları Gümüş Madalya
Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Captan
Euroturkchefs Culınary Team Takım Kaptanlığı
Berlin -Almanya
Dünya Aşçılar olimpiyatları A kategorisi Dünya
2008 Üçüncülüğü - Erfurt – Almanya
Euroturkchefs Team Merit diploma Takım Halinde
Erfurt – Almanya
Oteller arası Amasya Osmanlı Saray yemekleri yarışması
1988–2008 Merit diploma Amasya- Türkiye
İstanbul Mutfak Ensitüsü Chef Düello –İstanbul -
Chef 8 Organizasyonu Mansiyon- Ankara
Lezzet fırtınası gurme Ritüeli – Wow Hotels – İstanbul
Alpertekbaş'taki haberlere göre; coğrafya, iklim, kültür ve toplumsal değişimler mutfak kültürüne yansımaktadır. Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel Executive Chef’i Mehmet Yalçınkaya, otelin terasında yer alan Ouzo Roof Restaurant’ta Mezopotamya bölgesine ait coğrafi işaretli ürünleri, yerel pişirme tekniklikleri ile harmanlayarak gerçek hikayelerle dolu bir menü oluşturdu.
Türkiye’de bölgesel çaplı gerçekleştirdiği ürün ve üretici araştırmalarla yöresel mutfağa ön plana çıkaran çalışmalar yapan Yalçınkaya, özellikle kırsal bölgede yetişen unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri modern sunumlarla ön plana çıkartmayı hedefledi. Anadolu’ya ait yerel ürün zenginliğini keşfetmeden ve geliştirmeden, yabancı ürünleri menülerde kullanmak, tek tipleşme yaratarak uzun vadede ekonomik ve kültürel açıdan olumsuz etkiler oluşturuyor.
Bu etkileri olumlu yönde değiştirmek adına işletmecilere ve şeflere büyük rol düşüyor. “Fine Dining” konseptindeki Ouzo Roof Restaurant, Mezopotamya’nın lezzet envanterinden beslenerek sunduğu menü ile bu anlamda kendi payına düşeni gerçekleştiriyor. Mehmet Yalçınkaya, bu nadir lezzetlerin dünyaca ünlü şeflerin ve restoranların mutfağına girerek yerel ürünlerin daha yaygın kullanılmasının öneminin altını çiziyor. Executive Chef özellikle lüks segmente hizmet veren işletmelerin, yabancı ürünler yerine küçük ölçekli çiftçilerden temin edebilecekleri yöresel malzemeleri kullanarak ülke ekonomisine katma değer sağlamaları gerektiğini belirtiyor. Ouzo Roof’un menüsünde Kastamonu siyez bulguru, Tokat yaprağı, Bolu kanlıca mantarı, Antalya avakadosu, Tunceli tereyağı, Çukurova ve Ege bölgesinden gelen otlar yer alıyor. Kastamonu siyez bulguru ile subiye bir araya gelirken, tatlı su somonu Konya obruk peyniri eşliğinde sunuluyor.
Anadolu’daki yöre halkının evlerindeki malzemeler asma yaprağında sarılı bir şekilde sunulmaktadır. Restaurant’ta yemekler; topraktan, bronzdan, bakırdan ve demirden yapılmış tencere ve tavaların içerisinde geleneksel yöntemlerle pişirilmekte ve ısıyı bütüne yayan, kültürümüzün önemli parçası bakır sunumlarda servis edilmektedir. Anadolu ve Balkanlarda yaygın olan maltız tekniği ile marinelenmiş ahtapot küllerin üzerinde pişirilmektedir. Mehmet Yalçınkaya, Anadolu’yu “Lezzet Diyarı” olarak betimleyerek, yemeklerin hikayelerini araştırmaya ve modern sunumlarla anlatmaya devam ediyor.