MasterChef nedir? Hangi kanalda? Masterchef jüri üyeleri kim?

Lezzet dünyasının ünlüleri Somer Sivrioğlu, Hazer Amani ve Mehmet Yalçınkaya'nın yarışmacıları terleten jüri masasına oturduğu MasterChef Türkiye, TV8'de yayınlanmaya başladı. İlk haftadan heyecanın dorukta olduğu MasterChef nedir? Hangi kanalda? Masterchef jüri üyeleri kim? Acun Medya'nın yeni bombasıyla ilgili tüm bilgiler haberimizde yer alıyor.

TV8'de dünyanın en zorlu ve en heyecanlı yemek yarışması MasterChef'te deneyimli şefler yarışmacılara kök söktürüyor. Türkiye'ye yeni gelen yarışma formatı ilk haftadan büyük beğeni topladı. MasterChef nedir? Hangi kanalda? Masterchef jüri üyeleri kim? Yeni yarışma programıyla alakalı bilgilere bu haberden ulaşabilirsiniz.

MASTERCHEF 2 EYLÜL BÖLÜMÜ
Heyecan dolu yarışma büyük çekişme yaşadı.

Dün MasterChef jürileri yarışmacılar arasında eleme yapmak için soğan doğrama tekniklerine baktı ve sınıfı geçemeyenler veda etti. 2 Eylül MasterChef'te dokunulmazlık oyunu mücadelesi nefes kesti.

Jüri üyeleri korumaya aldıkları ismi açıkladı: Meltem.

Kırmızı takımdan eleme adayları Ercan, Kerem, Ezgi ve Umut oldu. Eleme yarışmasında zamanla yarışarak yemek yapan eleme grubundaki yarışmacılar jüriden övgüler aldı. Eleme yapmakta zorlanan jüri kararını açıkladı.

Umut, Kerem ve Ezgi kaldı ancak Ercan MasterChef'ten elenen isim oldu.

2 EYLÜL MASTERCHEF İZLE

MASTERCHEF
Dünyanın en zorlu en heyecanlı yemek yarışması MasterChef, TV8 ekranlarında başladı.

Acun Ilıcalı, 9 sezon ve 170 bölümü geride bırakan MasterChef programının yapım haklarını satın aldı ve Türkiye'ye getirdi. MasterChef Türkiye, TV8'de yayınlanmaya başlayan MasterChef'te lezzet dünyasının önemli isimleri Somer Sivrioğlu, Hazer Amani ve Mehmet Yalçınkaya jüri koltuğunda oturuyor.

MasterChef Türkiye 1 Eylül cumartesiden itibaren cumartesi ve pazar akşamları 20.00'da Tv8 ekranlarında izleyicisi karşısına çıkacak.

SOMER SİVRİOĞLU
1971’de İstanbul’da dünyaya gelen Somer Sivrioğlu, 1996 yılına kadar Türkiye’de kaldıktan sonra Avusturalya’ya taşındı.

Restorancılığa annesinden aldığı eğitimler ile başladı. Uzun yıllar annesinin yanında çalışan Somer Sivrioğlu, öğrendiklerinin üzerine her geçen gün eklemeler yaptı. 25 yaşında kuzeni ile birlikte Sydney’de restaurant açtı.

Köşe yazarlığı da yapan Somer Sivrioğlu , ayrıca radyo programı olan Lezzete Yolculuk’u sundu. En iyi et, en iyi restorant, en iyi lezzet ödülü gibi birçok dalda ödül aldı.

Sydney'li restaurant sahibi ve aşçı Somer Sivrioğlu, MasterChef Türkiye'de jüri üyeliği yapıyor.

HAZER AMANİ
Hazer Amani, TED Ankara kolejinden sonra ODTÜ’de sosyoloji okudu. Daha sonra Güney Afrika’da Cordon Bleu’de aşçılık eğitimi aldı.

Okulunu birincilikle bitirip Güney Afrika’da çalışmaya başladı. Cape Wine Academy‘de 4 yıllık bir program olan dünya şarapları ve şarap yetiştiriciliği de okudu. 9 senesini geçirdiği Güney Afrika’dan 2010 yılında İstanbul’a döndü ve Chilai adlı restaurantın Executive Chef i olarak çalıştı. 2011 yılının “En Yaratıcı Şefi” ödülünü aldı.

MEHMET YALÇINKAYA
1974 Bolu doğumlu Yalçınkaya, kariyer yolculuğunda Fransa’dan İtalya’ya Katar’dan Almanya’ya Cruise ile Yunanistan’a kadar dünyanın farklı yerlerinde Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü yaptı. Türkiye’de de Bodrum’dan İstanbul’a varana dek birçok otel ve Restoranın mutfak şefliğini yaptı.

2018 TÜRES tarafından düzenlenen Türkiye Lezzet Ödüllerinde 500 bin kişinin üzerinde halk oylaması sonucunda En iyi Şef Ödülü,

2012 Dünya Aşçılar Olimpiyatları Gümüş Madalya

Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Captan

Euroturkchefs Culınary Team Takım Kaptanlığı

Berlin -Almanya

Dünya Aşçılar olimpiyatları A kategorisi Dünya

2008 Üçüncülüğü - Erfurt – Almanya

Euroturkchefs Team Merit diploma Takım Halinde

Erfurt – Almanya

Oteller arası Amasya Osmanlı Saray yemekleri yarışması

1988–2008 Merit diploma Amasya- Türkiye

İstanbul Mutfak Ensitüsü Chef Düello –İstanbul -

Chef 8 Organizasyonu Mansiyon- Ankara

Lezzet fırtınası gurme Ritüeli – Wow Hotels – İstanbul


Alpertekbaş'taki haberlere göre; coğrafya, iklim, kültür ve toplumsal değişimler mutfak kültürüne yansımaktadır. Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel Executive Chef’i Mehmet Yalçınkaya, otelin terasında yer alan Ouzo Roof Restaurant’ta Mezopotamya bölgesine ait coğrafi işaretli ürünleri, yerel pişirme tekniklikleri ile harmanlayarak gerçek hikayelerle dolu bir menü oluşturdu.

Türkiye’de bölgesel çaplı gerçekleştirdiği ürün ve üretici araştırmalarla yöresel mutfağa ön plana çıkaran çalışmalar yapan Yalçınkaya, özellikle kırsal bölgede yetişen unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri modern sunumlarla ön plana çıkartmayı hedefledi. Anadolu’ya ait yerel ürün zenginliğini keşfetmeden ve geliştirmeden, yabancı ürünleri menülerde kullanmak, tek tipleşme yaratarak uzun vadede ekonomik ve kültürel açıdan olumsuz etkiler oluşturuyor.

Bu etkileri olumlu yönde değiştirmek adına işletmecilere ve şeflere büyük rol düşüyor. “Fine Dining” konseptindeki Ouzo Roof Restaurant, Mezopotamya’nın lezzet envanterinden beslenerek sunduğu menü ile bu anlamda kendi payına düşeni gerçekleştiriyor. Mehmet Yalçınkaya, bu nadir lezzetlerin dünyaca ünlü şeflerin ve restoranların mutfağına girerek yerel ürünlerin daha yaygın kullanılmasının öneminin altını çiziyor. Executive Chef özellikle lüks segmente hizmet veren işletmelerin, yabancı ürünler yerine küçük ölçekli çiftçilerden temin edebilecekleri yöresel malzemeleri kullanarak ülke ekonomisine katma değer sağlamaları gerektiğini belirtiyor. Ouzo Roof’un menüsünde Kastamonu siyez bulguru, Tokat yaprağı, Bolu kanlıca mantarı, Antalya avakadosu, Tunceli tereyağı, Çukurova ve Ege bölgesinden gelen otlar yer alıyor. Kastamonu siyez bulguru ile subiye bir araya gelirken, tatlı su somonu Konya obruk peyniri eşliğinde sunuluyor.

Anadolu’daki yöre halkının evlerindeki malzemeler asma yaprağında sarılı bir şekilde sunulmaktadır. Restaurant’ta yemekler; topraktan, bronzdan, bakırdan ve demirden yapılmış tencere ve tavaların içerisinde geleneksel yöntemlerle pişirilmekte ve ısıyı bütüne yayan, kültürümüzün önemli parçası bakır sunumlarda servis edilmektedir. Anadolu ve Balkanlarda yaygın olan maltız tekniği ile marinelenmiş ahtapot küllerin üzerinde pişirilmektedir. Mehmet Yalçınkaya, Anadolu’yu “Lezzet Diyarı” olarak betimleyerek, yemeklerin hikayelerini araştırmaya ve modern sunumlarla anlatmaya devam ediyor.

Turgay Ciner Habertürk ve Show TV'yi neden sattı? Habertürk, Show TV ve Bloomberg için dudak uçuklatan fiyat Can grubu kimdir, sahibi kim? Habertürk ve Show TV'yi satın alan
Sonraki Haber